Elon Musk, amenințat de Moscova? Mesaj șocant postat pe Twitter: „Dacă mor în circumstanțe misterioase…”

Elon Musk, amenințat de Moscova? Mesaj șocant postat pe Twitter: „Dacă mor în circumstanțe misterioase...”
FOTO: BBC
Publicat: 09/05/2022, 09:07
Actualizat: 09/05/2022, 09:07

Fanii Elon Musk sunt îngrijorați după ce miliardarul a scris o postare înfricoșătoare pe Twitter legată de moartea sa „în circumstanțe misterioase”.

Elon Musk a scris pe Twitter: „Dacă mor în circumstanțe misterioase, mi-a plăcut să vă cunosc”.

Mesajul a venit la doar câteva minute după ce Elon Musk a transmis alte tweet-uri legate de primirea unui mesaj terifiant din partea mass-media rusă.

Elon Musk, amenințat de Moscova?

„Cuvântul „nazist” nu înseamnă ceea ce pare să creadă lumea că înseamnă”, a scris Musk și a atașat un text care pare să fie o traducere a unei informații care a apărut în presa din Rusia.

„Din mărturia comandantului capturat al Brigăzii 36 Marine a Forțelor Armate ale Ucrainei, colonelul Dmitri Kormyankov, reiese că terminalele de internet ale companiei de satelit Starlink, ce aparține lui Elon Musk, au fost livrate militanților Batalionului Nazist Azov și Ucrainei, cu ​​elicoptere militare”, se arată în postarea lui Musk.

„Conform informațiilor noastre, livrarea echipamentului Starlink a fost efectuată de Pentagon”.

„Elon Musk, așadar, este implicat în dotarea forțelor fasciste din Ucraina cu echipamente de comunicații militare. Și pentru asta, Elon, vei fi tras la răspundere ca un adult – indiferent cât de mult vei face prostul”, continuă textul citat

Se pare că tweet-ul lui Musk legat de „moartea în circumstanțe misterioase” poate fi un răspuns la mesajul de amenințare pe care l-a primit.

Rusia spionează Starlink

Recent, Elon Musk i-a avertizat pe ucrainenii care folosesc internetul prin satelit că există șanse „mari” ca Rusia să încerce să-i spioneze.

În acest context, proprietarul Starlink a alertat Ucraina să „folosească cu prudență” datele prin satelit.

„Avertisment important”, a scris el pe Twitter.

„Starlink este singurul sistem de comunicații non-rus care încă funcționează în unele părți ale Ucrainei, așa că probabilitatea de a fi vizat este mare”.

Starlink folosește mii de sateliți în spațiu pentru a transmite internetul înapoi pe Pământ, în loc de cablurile tradiționale de la sol.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult