Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari

Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari
Elon Musk / Sursă Foto: Profimedia
Publicat: 25/04/2022, 22:04
Actualizat: 25/04/2022, 22:21

Elon Musk a cumpărat gigantul american social media Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, scrie presa internațională. Miliardarul a devenit proprietarul companiei luni, promițând să facă din această platformă un loc al „discursului liber”.

Update: Elon Musk a cumpărat Twitter

Elon Musk a încheiat luni un acord pentru a cumpăra Twitter Inc (TWTR.N) pentru 44 de miliarde de dolari în numerar, într-o tranzacție care va transfera controlul asupra platformei de socializare populată de milioane de utilizatori și lideri globali către cea mai bogată persoană din lume, relatează Reuters.

Știrea inițială:

Compania americană ar putea să anunțe luni acordul pentru vânzarea la 54,2 dolari per acțiune, după ce consiliul său de administrație va avea o întâlnire pentru a recomanda tranzacția acționarilor Twitter, dezvăluie sursa.

Conform unor surse citate de Reuters, șansele ca înțelegerea să cadă în ultimul minut sunt de luat în calcul.

Potrivit Reuters, miliardarul negociază de unul singur cumpărarea gigantului social-media.

Reuters a citat surse care au cerut să fie anonimizate deoarece chestiunea este confidențială.

Acțiunile Twitter au crescut cu 4,5%, la 51,15 dolari, în tranzacțiile dinaintea deschiderii bursei luni la New York.

Scrisoarea transmisă de Musk săptămâna trecută

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi o platformă pentru libertatea de exprimare în întreaga lume și cred că libertatea de exprimare este un imperativ societal pentru o democrație funcțională”, a declarat el în scrisoarea trimisă către Twitter. „Cu toate acestea, de când mi-am făcut investiția, îmi dau seama acum că societatea nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie să fie transformat ca o companie privată”.

Scrisoarea a fost adresată lui Bret Taylor, președintele consiliului de administrație al Twitter, nu directorului general Parag Agrawal, care a preluat această funcție toamna trecută. În concluzie: „Twitter are un potențial extraordinar. Eu îl voi debloca”.