Erdogan instituie STARE DE URGENȚĂ pentru 3 luni în 10 provincii / Bilanțul cutremurelor din Turcia, sunt mii de morți și răniți

Erdogan instituie STARE DE URGENȚĂ pentru 3 luni în 10 provincii / Bilanțul cutremurelor din Turcia, sunt mii de morți și răniți
Erdogan instituie STARE DE URGENȚĂ pentru 3 luni în 10 provincii / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 07/02/2023, 15:27

Situație dramatică în Turcia, țară lovită luni de două cutremure puternice, de 7,8, respectiv 7,5 grade pe scara Richter. Președintele Recep Tayyip Erdogan a decis, marți, să ia măsuri în urgente în contextul agravării situației.

Astfel, liderul de la Ankara anunță că a decretat stare de urgență pentru 3 luni în 10 provincii afectate de cele două seisme majore.

„54.000 de persoane participă la operațiunile de salvare”

Numărul victimelor a ajuns deja la câteva mii și crește de la o oră la alta, pe măsură ce sunt găsite tot mai multe cadavre.

Turcia se confruntă cu „unul dintre cele mai mari dezastre” nu doar din istoria sa, ci și din lume, a transmis președintele Recep Tayyip Erdogan, citat de Reuters. Acesta este și motivul pentru care „am decis să declarăm stare de urgenţă pentru a permite desfăşurarea rapidă a operaţiunilor de intervenţie”. Măsura este valabilă până la începutul lunii mai, anunță autoritățile.

„Monitorizez situația. Până în prezent, 54.000 de corturi și 102.000 de paturi au fost trimise în regiunile afectate de cutremur. Aproape 54.000 de persoane participă la operațiunile de salvare în toate zonele afectate de cutremure. 70 de țări și-au oferit ajutorul” – Recep Tayyip Erdogan

Pe de altă parte, Turcia caută să deschidă hotelurile din Antalya pentru a-i găzdui temporar pe cei afectaţi de cutremure.

Bilanţul cumulat al cutremurelor produse luni în sud-estul Turciei, în apropierea frontierei cu Siria, depăşeşte 5.000 de morţi, potrivit noilor date furnizate de autorităţile turce, și peste 20.000 de răniți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase