Eugen Tomac a fost ales noul președinte al PMP la congresul extraordinar de la Sinaia: ”O Românie creștin-democrată e una a respectului profund”

Eugen Tomac a fost ales noul președinte al PMP la congresul extraordinar de la Sinaia: ”O Românie creștin-democrată e una a respectului profund”
Publicat: 19/02/2022, 15:54
Actualizat: 01/05/2022, 16:55

Sâmbătă, la Sinaia, s-a desfășurat congresul extraordinar al Partidului Mișcarea Populară (PMP), iar noul președinte al partidului a devenit Eugen Tomac. Acesta a fost a fost singurul candidat, iar moțiunea sa a purtat numele ”PMP – Un nou început într-o Românie creștin-democrată”.

Eugen Tomac a primit 421 de voturi din cele 456 exprimate de membrii PMP prezenți la congres, iar 18 voturi au fost împotriva sa. Totodată, au existat și 17 abțineri.

Vă promit că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a nu vă dezamăgi. Această echipă va face tot ce îi stă în putință pentru ca nimeni să nu rămână în urmă. O Românie creștin-democrată e una a respectului profund, în care nimeni nu se simte străin în țara lui, ne prețuim valorile și nu cred că avem o țară pe care să o tratăm cu dezinteres”, a declarat Eugen Tomac după vot.

”România are nevoie de măsuri concrete, nu de vorbe goale. Noi nu ne vom abandona proiectele: revenirea la alegerea primarilor în două tururi, reducerea numărului de parlamentari la 300 sau noua lege a sănătății râmân demersuri pe care ni le asumăm și le vom promova în continuare”

Eugen Tomac

Eugen Tomac: ” Într-o organizaţie politică întotdeauna au dreptate cei care prin mijloace democratice decid care este calea”

Eugen Tomac a recunoscut că nu se aștepta să fie di nou președintele PMP, moment în care s-a și adresat celor prezenți și i-a asigurat că partidul își va păstrat ”rolul şi rostul pe scena publică românească”.

Vă mărturisesc că nu mă aşteptam să fiu pus din nou în această postură, dar vreau să mă adresez cu acest prilej tuturor membrilor PMP. În politică am învăţat un lucru esenţial pe care ni l-a spus cu multă îndemânare cel care a dat suflul acestui partid, că uneori eşti pus în situaţia de a face ceea ce trebuie, nu ceea ce îţi place. Nu ne aflăm în cel mai fericit moment al existenţei noastre politice, însă, vreau să nu uităm un lucru esenţial, într-o organizaţie politică întotdeauna au dreptate cei care prin mijloace democratice decid care este calea de urmat.

Noi, cei care am pus bazele acestui partid, cei care am luptat în campanii grele pentru ca partidul să îşi păstreze rolul şi rostul pe scena publică românească, am luat decizii. Mă onorează din nou încrederea pe care mi-o acordaţi şi asta nu înseamnă că nu înţeleg perfect contextul şi responsabilitatea cu care mă încărcaţi într-un moment atât de dificil”, a precizat Eugen Tomac, noul președinte PMP.

”Înțeleg perfect responsabilitatea uriașă pe care o am în urma votului de astăzi. Am acceptat să-mi asum din nou o misiune atât de dificilă, pentru că îmi pasă de ceea ce am construit împreună, îmi pasă de fiecare membru al partidului nostru care a investit muncă, încredere și speranță. România are nevoie de un partid curat, liber și curajos, care să promoveze valorile creștin-democrate. Un partid care să onoreze înaintașii ce au făurit România, să nu uite jertfa ostașilor noștri, să le păstreze vie amintirea tuturor celor care au murit în chinuri, la ordinul regimurilor totalitare”

Eugen Tomac

Eugen Tomac va fi secondat la conducerea partidului de doi președinți executivi

Eugen Tomac va fi secondat la conducerea partidului de doi președinți executivi, Petru Movilă și Adrian Mocanu, și de patru prim-vicepreședinți: Lucian- Ioan- Titus Morar, George-Mihail Neamțu, Costin-Sebastian Moise și Emil-Marius Pașcan

”În urma Congresului Extraordinar al Partidului Mișcarea Populară de astăzi, 19.02.2022, europarlamentarul Eugen Tomac a devenit președinte al partidului. Moțiunea acestuia, «PMP – Un nou început pentru o Românie creștin – democrată», a întrunit 92,3% din voturile exprimate.

Eugen Tomac va fi secondat la conducerea partidului de doi președinți executivi, Petru Movilă și Adrian Mocanu, și de patru prim-vicepreședinți: Lucian- Ioan- Titus Morar, George-Mihail Neamțu, Costin-Sebastian Moise și Emil-Marius Pașcan.

Din echipa de conducere validată la Congresul Extraordinar al PMP vor face parte, de asemenea, Ionuț Simionca (secretar general), Cătălina-Nicoleta Bozianu, Dorin–Valeriu Bădulescu și Răzvan – Nicolae Sebe (secretari generali adjuncți), precum și vicepreședinții, secretarii executivi și trezorierul, semnatari ai moțiunii conduse de Eugen Tomac”, s-a precizat și pe pagina de Facebook a PMP.

”Avem șansa să construim o alternativă credibilă, prin puterea propriului exemplu și prin soluții ce aduc bunăstare pentru fiecare cetățean al României. Avem șansa să reîntregim România, așa cum a fost creată acum mai bine de 100 de ani. Iar PMP este singurul partid care are putea de a duce mai departe steagul unirii R. Moldova cu țara-mamă, România”

Eugen Tomac, preșdintele PMP

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...