Eugen Tomac: ”Republica Moldova, mai aproape de UE”

Eugen Tomac: ”Republica Moldova, mai aproape de UE”
Eugen Tomac, președintele PMP
Publicat: 05/05/2022, 16:59

Eugen Tomac – europarlamentar și președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP)  – a salutat decizia membrilor Parlamentului European de a vota, în unanimitate, ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la Uniunea Europeană (UE).

Liderul PMP notează, pe pagina sa de socializare, că peste 50% dintre cetățenii Republicii Moldova sunt cetățeni ai UE, iar solidaritatea românilor de peste Prut față de refugiații ucraineni a impresionat.

”Republica Moldova, mai aproape de UE Membrii Parlamentului European au votat astăzi, în unanimitate, pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la UE”, a notat Eugen Tomac pe Facebook.

Parlamentul European a votat, joi, o rezoluție susținută de majoritatea grupurilor politice, în cadrul căreia s-a cerut și integrarea Republicii Moldova la Piața unică a Uniunii Europene.

Prin accesul la Piața unică, produsele moldovenești vor putea fi exportate liber pe piața europeană, vor veni mai mulți investitori din Uniunea Europeană în Republica Moldova, vor apărea noi locuri de muncă și oamenii se vor bucura de standarde de calitate ale produselor la fel ca standardele de calitate din țările Uniunii Europene.

”Este datoria Europei să dea imediat curs procesului de aderare a Republicii Moldova la UE”

Eugen Tomac consideră că, în această perioadă critică din foarte multe puncte de vedere, Europa trebuie să își respecte principiile de bază – pace și securitate – ”și să dea imediat curs procesului de aderare a Republicii Moldova la UE”.

”Peste 50% dintre cetățenii Republicii Moldova sunt cetățeni ai Uniunii Europene. Românii de peste Prut au votat în repetate rânduri în favoarea traseului european al Republicii Moldova și au demonstrat că sunt la fel de europeni ca noi. Am fost cu toții impresionați de solidaritatea fără margini pe care au manifestat-o față de refugiații ucraineni, cât de frumos i-au întâmpinat și câtă grijă au de ei în continuare.

Este datoria Europei să respecte propriile principii de pace și securitate în regiune și să dea imediat curs procesului de aderare a Republicii Moldova la UE.

România și Republica Moldova trebuie să se regăsească în UE!”, a mai scris Eugen Tomac, președintele PMP.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult