Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Veste extrem de importantă, primită de la EMA. Alte trei vaccinuri împotriva COVID-19 urmează să fie aprobate curând în UE”

Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Veste extrem de importantă, primită de la EMA. Alte trei vaccinuri împotriva COVID-19 urmează să fie aprobate curând în UE”
Foto: Facebook
Publicat: 27/01/2021, 15:10
Actualizat: 06/04/2021, 14:34

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Cercetare din Parlamentul European, a anunțat că alte trei vaccinuri împotriva COVID-19 urmează să fie aprobate în curând în UE. Pe 29 ianuarie, Agenția Europeană a Medicamentului va da un aviz pozitiv pentru introducerea condiționată pe piața UE a celui de-al treilea vaccin împotrivia noului coronavirus, produs de AstraZeneca.

Eurodeputatul a anunțat că, în urma schimbului de opinii cu directorul executiv al EMA,  pe 29 ianuarie cel de-al treilea vaccin va primi aviz pozitiv pentru a fi introdus pe piață unică a UE.

„Alte trei vaccinuri împotriva COVID-19 urmează să fie aprobate curând în UE”

„Felicitări Agenției Europene a Medicamentului pentru munca depusă pentru avizarea rapidă și sigură a vaccinurilor

În Parlamentul European, a avut loc aseară un schimb de opinii cu director executiv al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), Emer Cooke.

Ca responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA, am felicitat-o pe doamna Cooke pentru modul în care a decurs până acum activitatea pentru aprobarea vaccinurilor împotriva COVID-19. A fost o muncă enormă, sub o presiune fără precedent, pentru că așteptările noastre pentru oprirea pandemiei sunt uriașe.

Am asigurat-o pe Emer Cooke că Parlamentul European va continua să ofere EMA tot sprijinul pentru activitatea pe care o desfășoară în beneficiul cetățenilor europeni.

Pe 29 ianuarie, Agenția Europeană a Medicamentului urmează să dea un aviz pozitiv pentru introducerea condiționată pe piața UE a celui de-al treilea vaccin împotrivia noului coronavirus. Este vorba despre vaccinul produs de AstraZeneca, pentru care EMA a evaluat datele din studiile de laborator, datele privind calitatea vaccinului: ingredientele sale și modul în care este fabricat și dovezi privind siguranța și eficacitatea dintr-o analiză combinată a datelor clinice intermediare din patru studii clinice”, a declarat Cristian Bușoi, potrivit unui comunicat de presă.

Alte două vaccinuri vor fi aprobate în urrmatoarele două luni.

„Alte două autorizări pentru vaccinuri anti COVID-19 urmează să fie aprobate în lunile februarie și martie

„O altă veste extrem de importantă pe care am primit-o de la EMA se referă la alte două autorizări pentru vaccinuri anti COVID-19, care urmează în lunile februarie și martie. Din informațiile mele, în prima parte a lunii februarie ar urma să fie disponibil în UE și vaccinul produs de Johnson&Johnson, iar la începutul lunii martie ar trebui să fie avizat de către EMA și vaccinul produs de compania germană CureVac”.

„Toate companiile producătoare cu care UE a încheiat contracte trebuie să își respecte promisiunile”

Cristian Busoi subliniază ca toate companiile producătoare de vaccinuri cu care UE a încheiat contracte să-și respecte obligațiile și să crească cantitatiile promise.

Multinaționala farmaceutică britanică-suedeză se află în centrul controverselor după ce a anunțat întârzieri în livrarea dozelor către UE, determinând blocu comunitar să ia în considerare impunerea restricțiilor la exportul de vaccinuri către alte țări.

„Pentru a avea toată populația vaccinată până la finalul primăverii și a opri pandemia este esențial să avem rapid disponibile cât mai multe vaccinuri sigure și eficiente împotriva COVID-19. La fel de important, toate companiile producătoare cu care UE a încheiat contracte trebuie să își respecte promisiunile pe care le-au făcut cetățenilor europeni. Pfizer BioNTech trebuie să crească urgent cantitățile pe care le livrează către statele membre, așa cum s-a angajat, după această pauză pentru schimbarea lanțului de producție, iar AstraZeneca, să respecte contractul și să livreze către cetățeni cele 400 de milioane de doze de vaccin promise și nu mai puțin.

Comisia Europeană a încheiat contracte cu 6 dezvoltatori de vaccinuri: Pfizer – BioNTech (600 milioane doze) și Moderna (160 milioane doze), deja autorizat în UE, AstraZeneca (400 milioane doze), care urmează să primească autorizația condiționată săptămâna aceasta, CureVac (405 milioane doze), Johnson&Johnson (400 milioane doze), Sanofi – GSK (300 milioane doze)”, a adăugat eurodeputatul.

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Bușoi: Alte trei vaccinuri împotriva COVID-19 urmează să fie aprobate curând în UE….

Posted by Cristian Bușoi on Wednesday, January 27, 2021

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?