Europarlamentarul Guido Reil, care a descris România ca fiind „Vestul Sălbatic al UE”, a venit în vizită în județul Hunedoara

Europarlamentarul Guido Reil, care a descris România ca fiind „Vestul Sălbatic al UE”, a venit în vizită în județul Hunedoara
Sursa foto: Facebook
Publicat: 02/12/2022, 16:37
Actualizat: 02/12/2022, 17:15

Europarlamentarul german Guido Reil, care a descris România ca fiind „Vestul Sălbatic al Uniunii Europene”, a venit într-o vizită în județul Hunedoara, la invitația deputatului PSD Natalia Intotero.

Informația privind vizita a fost publicată de aceasta pe pagina sa de Facebook, cât și de președinele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor.

„Europarlamentarul german Guido Reil a dat curs invitației mele și a venit să descopere România adevărată: o țară frumoasă și plină de oameni sinceri și primitori. Alături de Nistor Laurențiu, Președintele Consiliului Județean Hunedoara, avem un program de vizită intens în județul nostru. Ține de noi să schimbăm mentalitățile și percepțiile celor care generalizează și ne judecă greșit”, a scris Intotero pe Facebook.

„În această dimineață, l-am avut ca oaspete la sediul Consiliului Județean Hunedoara pe domnul Guido REIL, europarlamentar german, care efectuează, timp de câteva zile, o vizită în județul Hunedoara. Am dorit această întrevedere pentru a-i prezenta europarlamentarului german realitățile cu care se confruntă județul Hunedoara, dar și proiectele pe care le derulăm în baza strategiei de dezvoltare. Am vorbit despre atragerea de fonduri europene nerambursabile, despre eforturile și reușitele noastre a atrage finanțări de aproape 1 miliard de euro pentru tot ce înseamnă proiecte de dezvoltare, de la sănătate, infrastuctură, rețele de alimentare cu apă, până la patrimoniu cultural.

Pentru a cunoaște cu adevărat România, cei care vorbesc despre țara noastră, trebuie să o și viziteze. Să descopere singuri care sunt problemele cu care ne confruntăm, dar și potențialul pe care îl avem.

Am discutat cu interlocutorul meu și despre nevoia ca Uniunea Europeană să sprijine și să aloce fonduri pentru dezvoltare locală în continuare. Îi mulțumesc domnului Guido Reil pentru vizită și am convingerea că în zilele pe care le va petrece în județul Hunedoara va descoperi o parte frumoasă a României, una cu care ne mândrim!”, a scris și președintele Consiliului Județean.

Guido Reil a devenit cunoscut în România după discursul din Parlamentul European

Guido Reil, membru al grupului Identitate şi Democraţie, a atacat România, în octombrie, în plenul Parlamentului European, în timpul dezbaterilor privind aderarea României și Bulgariei la Schengen, spunând că nu este nevoie de cele două țări în UE. Ba mai mult decât atât, europarlamentarul german a precizat că a fost de multe ori în România și că țara noastră este vestul sălbatic al Europei.

„În ultimul an am fost de multe ori în România şi vreau să fiu prietenos când spun că România este Wild West-ul Europei. În Ucraina am văzut o infrastructură mult mai bună decât în România. Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”, a afirmat Reil.

La asemenea declarații, preşedinta de şedinţă i-a atras atenţia eurodeputatului pentru tonul jignitor folosit şi a anunţat că o va informa pe preşedinta PE, Roberta Metsola, în vederea sancţionării lui Guido Reil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase