Evaluare 2022 | Cei 4 pași necesari – cum afli ce notă ai luat la Evaluarea Națională

Evaluare 2022 | Cei 4 pași necesari - cum afli ce notă ai luat la Evaluarea Națională
Publicat: 23/06/2022, 11:59

Rezultatele la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate pe site-ul Ministerului Educației, iar elevii și părinții sunt nerăbdători să afle ce note au luat copiii la acest examen.

Pentru a afla ce notă a obținut un elev este necesar să cunoașteți codul alocat acestuia și să parcurgeți câțiva pași simpli.

Astfel, pentru a afla rezultatele la Evaluarea Națională 2022, trebuie să accesați pagina dedicată rezultatelor de pe site-ul Ministerului Educației.

Pagina este disponibilă AICI.

Mai apoi, trebuie să selectați județul în care elevul a susținut examenul (sau Municipiul București, dacă este cazul).

După ce ați selectat județul, veți fi redirecționat către altă pagină, unde va trebui să selectați opțiunea „Lista candidaţilor din JUDEȚUL SELECTAT ordonaţi după cod”. Mai jos, o imagine exemplificativă, pentru Municipiul București.

Ulterior, selectați „Căutare”.

Ultimul pas este introducerea codului candidatului și apăsarea butonului „Caută”.

Notele la Evaluarea Națională au fost publicate pe EDU.RO

Notele la Evaluarea Națională au fost publicate de Ministerul Educației. La nivelul întregii țări avem 221 medii de 10. La Română 810 note de 10, iar la matematică avem 2.966 note de 10.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că peste 82% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională în 2022 au medii peste 5. Mai exact, este vorba despre un număr de 122.166 de elevi. Acestea sunt rezultatele înainte de contestații.

„Anul acesta au fost înscriși peste 150 000 de candidați, mult mai mulți decât anul trecut. Din acest total 144 de mii de candidați au fost prezenti la examene, mai mulți decât anul trecut. Prezența de la Evaluarea Națională 2022 a fost de 95,5%. Numărul mediilor peste cinci este la un maxim absolut în ultimii 10 ani, ponderea fiind de 82,3%”, a declarat ministrul Educației.

Totodată, ministrul Educației a precizat că cea mai mică pondere a notelor peste 5 a fost înregistrată în județul Teleorman, Clujul se cleasează pe primul loc, urmat de București și Brăila, cu peste 90% pondere a mediilor peste 5. Citește mai mult…