EXCLUSIV | Autorul unei crime comise în centrul Capitalei se ascunde de 16 ani. Anchetatorii l-au căutat inclusiv în bucătăriile unor vase de croazieră

EXCLUSIV | Autorul unei crime comise în centrul Capitalei se ascunde de 16 ani. Anchetatorii l-au căutat inclusiv în bucătăriile unor vase de croazieră
Publicat: 26/05/2022, 18:37
Actualizat: 26/05/2022, 20:52

Un ucigaș din Capitală acuzat că, în urmă cu 16 ani, a omorât un bătrân este căutat și astăzi de autorități, în condițiile în care, în timpul procesului, și-a anunțat părinții că intenționează să se sinucidă, după care a dispărut fără urmă. În lipsa unui cadavru, mandatul de executare a pedepsei va rămâne valabil, deoarece, potrivit legislației românești, infracțiunile contra vieții nu se prescriu.

Dan Teodorescu avea 28 de ani în 2006. Era tânăr, iar viitorul său arăta bine, mai ales că era un băiat cu studii, care provenea dintr-o familie de intelectuali, cu situație financiară bună.

La un moment dat, în timp ce încerca să-și parcheze mașina, pe strada Căderea Bastiliei, din centrul Bucureștiului, pentru că nu avea altă opțiune din cauza lipsei locurilor de parcare, a încercat să-și urce mașina pe trotuar. Tocmai atunci, pe trotuarul respectiv, se apropiau doi oameni în vârstă, soț și soție.

Deranjat că nu are loc să treacă, bărbatul a lovit cu piciorul autoturismul lui Teodorescu. Înfuriat de gestul pietonului, șoferul a coborât și l-a lovit cu pumnul în față.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul lovit s-a dezechilibrat și a rămas întins pe asfalt. Trăia când a fost transportat la spital, însă, după câteva zile, s-a stins din viață.

Teodorescu a fost acuzat de lovituri cauzatoare de moarte și cercetat în stare de libertate. Surse din rândul anchetatorilor care au lucrat în dosarul său,  spun că tânărul era tot mai depresiv pe măsură ce procesul se apropia de final.

Tot de atunci, ar fi început să le spună părinților săi, din ce în ce mai des, că plănuiește să-și pună capăt zilelor.

A dispărut după condamnare

Condamnat în prima instanță la 8 ani de închisoare, tânărul a plecat de acasă cu hainele de pe el și a dispărut fără urmă. Nu a mai răspuns la telefon și nici nu a luat legătura cu persoane cunoscute.

Condamnarea a rămas definitivă, iar Dan Teodorescu a fost dat în urmărire generală. De-a lungul anilor, polițiștii ar fi primit informații conform cărora ar fi în străinătate și lucrează pe un vas de croazieră. Informațiile au fost verificate, însă nu s-au confirmat.

Sursele citate au precizat că există bănuiala că Teodorescu și-a pus capăt zilelor într-un loc retras, iar cadavrul nu a fost descoperit niciodată. Iar în lipsa unui cadavru, bărbatul rămâne pe lista persoanelor urmărite, mai ales că infracțiunile contra vieții persoanelor, așa cum este cea comisă de el, nu se prescriu niciodată.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult