EXCLUSIV | Avocatul lui Florin Secureanu, după condamnare: ”Decizia mi se pare exagerată”. Unde ar trebui să se predea fostul șef al Spitalului Malaxa

EXCLUSIV | Avocatul lui Florin Secureanu, după condamnare: ”Decizia mi se pare exagerată”. Unde ar trebui să se predea fostul șef al Spitalului Malaxa

Florin Secureanu ar trebui să se predea la Poliția Jibou, după condamnarea la 3 ani și 8 luni de închisoare, dar de acolo, cel mai probabil, va fi adus la București și încarcerat la Penitenciarul Rahova, pentru a fi mai aproape de instanța care îl judecă în al doilea dosar, a spus, în exclusivitate pentru Gândul, fostul procuror militar Dan Voinea, avocatul fostului manager al Spitalului Malaxa, care în ultima perioadă conducea Spitalul din Jibou.

Avocatul Dan Voinea spune că decizia de condamnare la 3 ani și 8 luni a lui Florin Secureanu este ”exagerată” și că, după ce va vedea motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel București care au dat sentința definitivă în dosarul în care este acuzat de mai multe fapte de abuz în serviciu, va stabili împreună cu clientul său dacă o va ataca printr-o cale extraordinară.

”Decizia mi se pare a fi un pic exagerată și nu ține cont de anumite proceduri obligatorii în care stabilești un prejudiciu. Trebuia chemat ordonatorul principal de credite, care era în acest caz Primăria generală a Capitalei, iar Spitalul Malaxa era in subordinea Primăriei. Trebuia introdusă ca parte civila în cauză Primăria București.

Al doilea aspect: ancheta în faza de urmărire nu s-a făcut și pe teren, ca să se vadă daca firmele care fac obiectul dosarului au prestat serviciile conform facturilor existente. Or, nu s-au făcut astfel de verificări ale lucrărilor respective. Și nu s-a admis o expertiză în acest sens, deși am cerut-o și era necesară pentru a se stabili dacă facturile erau false sau nu, în funcție de lucrările efectiv realizate.

Mai sunt de luat în calcul și declarațiile celorlalți inculpați care au dat detalii referitoare la aceste servicii. Așteptăm motivarea deciziei și vom vedea dacă o vom ataca printr-o cale extraordinară”, a spus avocatul Dan Voinea, pentru Gândul.

Pedeapsa lui Florin Secureanu, redusă cu 2 ani și 2 luni, după ce două fapte de abuz în serviciu s-au prescris

Curtea de Apel București l-a condamnat, definitiv, pe Florin Secureanu, fostul manager de la Spitalul ”Nicolae Malaxa” din București, la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu.

În primă instanță, Florin Secureanu fusese condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare de Tribunalul București.

Judecătorii Curții de Apel București l-au condamnat pe Secureanu doar pentru trei din cele cinci fapte de abuz în serviciu, pentru că două dintre ele s-au prescris.

Instanța a dispus încetarea procesului penal față de Florin Secureanu pentru o faptă de abuz în serviciu în formă continuată, comisă în perioada 27 noiembrie 2009 – 19 decembrie 2013, în legătură cu plățile efectuate către SC Medical Provider SRL, ”întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale”.

Florin Secureanu nu a mai primit pedeapsă nici pentru o altă faptă de abuz în serviciu în formă continuată, comisă, potrivit DNA, în perioada 23 mai 2012 – 9 noiembrie 2012, ”în legătură cu plățile efectuate către PFA Stan Sorin”, și în acest caz intervenind prescripția răspunderii penale.

”Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Secureanu Adrian-Florin, urmând ca acesta să execute pedeapsa principală cea mai grea de 2 ani și 9 luni închisoare, sporită cu 11 luni închisoare, în final pedeapsa principală de 3 ani și 8 luni închisoare în regim de detenție şi pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal pe o durată de 2 ani”, potrivit deciziei Curții de Apel București.

Judecătorii au mai decis ca inculpații Florin Secureanu și Ionuț Valentin Tănase să plătească în solidar către Spitalul Clinic ”Nicolae Malaxa” suma de 140 378,22 lei.

Procurorii DNA susțin că Secureanu și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București și ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăți în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale, printre care și cele administrate de celălalt inculpat.

Concret, banii respectivi ar fi fost achitați atât în contextul unor operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale), cât și pentru bunuri achiziționate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție, potrivit DNA.

Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București ceruse recuperarea unor daune de 648.193,27 lei.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Gabriela Firea dă LOVITURA TOTALĂ în partid. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri: NU-L IARTĂ
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne