EXCLUSIV | Bărbatul asasinat și ars pe un câmp din Măgurele era un cetățean italian. Anchetatorii iau în calcul ipoteza unei crime pasionale

Publicat: 09/05/2022, 18:36
Actualizat: 09/05/2022, 18:39

Bărbatul ucis și ars într-o mașină abandonată pe un câmp din localitatea ilfoveană Măgurele ar fi un cetățean italian care avea afaceri în România. Anchetatorii iau în calcul inclusiv posibilitatea ca acesta să fi fost victima unei crime pasionale, însă nu exclud nici varianta în care italianul să fi fost victima unui asasinat comandat de o familie mafiotă din țara natală.

Oasele calcinate ale unui bărbat au fost găsite, sâmbătă, într-un autoturism Dacia abandonat pe un câmp din Măgurele, foarte aproape de o cultură de rapiță.

Pentru că mașina nu avea plăcuțe de înmatriculare, aceasta a fost identificată după seria de pe șasiu și s-a stabilit că este un autoturism înmatriculat în Italia, în anul 2017, care aparține unei firme de închirieri.

În acest sens, conform unor surse apropiate anchetei, autoritățile române au trimis deja datele respective omologilor italieni, însă nu s-ar fi primit, deocamdată, niciun răspuns.

Chiar și așa, în cursul zilei de luni, anchetatorii ar fi fost contactați de un cetățean italian, care a spus că, după ce a văzut știrile, a ajuns la concluzia că mortul din mașina incendiată ar putea fi o cunoștință de-a sa, tot cetățean italian, care ar avea o afacere în județul Giurgiu și despre care știe că folosea un autoturism Dacia.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că în urma expertizei medico-legale, bărbatul avea craniul spart, cel mai probabil cu un topor și se presupune că aceasta a fost lovitura fatală. După ce a fost ucis într-o locație rămasă necunoscută, se presupune că italianul a fost urcat în portbagajul propriei mașini, dus pe câmpul din Măgurele și ars cu mașină cu tot, după ce, în prealabil, plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului au fost demontate.

Suspecții, surprinși de o cameră de supraveghere

În ziua respectivă, camerele de supraveghere ale unei clădiri din zonă au surprins doi tineri, un bărbat și o femeie, care par să fi plecat în grabă de la locul incendiului.

Pentru că italianul care a anunțat Poliția a spus că cel ucis avea o iubită româncă, a fost avansată ipoteza unei crime pasionale, cu toate că nu a fost exclusă complet nici varianta în care omul de afaceri să fi fost victima unei răzbunări mafiote, comandate chiar din Italia.

Până la ora publicării articolului, anchetatorii au audiat mai multe  persoane și se încerca identificarea tinerilor care apar în imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult