EXCLUSIV. Bărbatul care și-a omorât soția pentru că a refuzat să se culce cu el, dădea geloziei „o interpretare mistică”. Raportul medico-legal arată ce s-a întâmplat cu femeia în ultimele clipe de viață

EXCLUSIV. Bărbatul care și-a omorât soția pentru că a refuzat să se culce cu el, dădea geloziei „o interpretare mistică”. Raportul medico-legal arată ce s-a întâmplat cu femeia în ultimele clipe de viață
Publicat: 03/06/2022, 18:26

Magistrații Tribunalului Bihor care l-au condamnat, joi, pe bărbatul acuzat că și-a omorât soția după ce a aceasta ar fi refuzat să facă sex cu el, au expus motivele pentru care l-au osândit la 14 ani de închisoare. Probele depuse la dosar de medicii legiști demonstrează brutalitatea ucigașului care și-a zdrobit nevasta cu lemn de foc, iar apoi a îngropat-o sub un morman de bălegar. Cei doi soți făceau parte dintr-o sectă religioasă, iar medicii care l-au examinat au stabilit că ucigașul dădea geloziei o interpretare mistică.

Alexandru Fekete, în vârstă de 67 de ani și soția lui cu zece ani mai tânără erau cunoscuți în localitatea bihoreană Tinca drept oameni harnici și foarte credicioși. De altfel, aceștia erau membri ai unei secte religioase, iar în cei 34 de ani de căsnicie concepuseră împreună zece copii, dintre care majoritatea aveau nume inspirate din Biblie: Rachaela, Samuela, etc.

Dincolo de imaginea pe care o afișau în public, în locuința soților Fekete existau scandaluri dese, în timpul cărora bărbatul obișnuia să-și lovească nevasta, de multe ori chiar în fața a două fetițe minore, care locuiau cu ei, în condițiile în care restul de opt copii sunt deja mari și s-au așezat la caselele lor.

Din motivarea instanței reiese că cele mai multe certuri aveau la bază gelozia, mai ales că, spun anchetatorii, în cazul lui Alexandru Fekete apăreau „idei de interpretare, mistice, de gelozie cu conţinut religios”.

A omorât-o cu un lemn de foc

Procurorii care au investigat crima au stabilit că, în noaptea de 14 spre 15 aprilie 2021, în timp ce se aflau în locuinţa lor din Tinca, bătrânul și-a anunțat soția că are chef să întrețină relații sexuale cu ea. Pentru că femeia l-a refuzat și nu a vrut deloc să cedeze, a izbucnit un nou scandal.

Cearta a degenerat din ce în ce mai mult, iar la un moment dat, soțul a luat un lemn de foc de lângă sobă și a început s-o bată cu bestialitate minute în șir și a continuat să o lovească și după ce aceasta zăcea nemișcată pe dușumea, într-o baltă de sânge.

Între inculpat şi soţia acestuia s-a iscat o ceartă pe fondul unor discuţii contradictorii, pe fondul geloziei și a refuzului soţiei de a întreține relații intime cu acesta, timp în care inculpatul a devenit violent şi i-a aplicat soţiei sale multiple lovituri cu o bucată de lemn de foc în zona capului, a gâtului şi a toracelui, cauzându-i numeroase leziuni care au dus la decesul victimei”, se arată în motivarea instanței.

După ce s-a oprit să-și mai tragă sufletul, Fekete a constatat că femeia a murit. Din descrierea făcută de magistrații care au motivat condamnarea criminalului, reiese că, în ciuda gravității deosebite a situației, aceasta și-a păstrat sângele rece și nu s-a pierdut cu firea, aspect care reiese chiar din propria lui declarație. Acesta a mărturisit că a luat trupul într-o pătură și l-a ascuns în curte, după care a spălat sângele de pe podea „să nu vadă copiii”.

A doua zi, a dat nas în nas cu unul dintre fiii săi cei mari, care venise să-i ceară căruța cu împrumut. Când băiatul a întrebat ce face mama lui, părintele i-a răspuns, liniștit, că s-au certat iar ea a plecat de acasă, lucru obișnuit în ultima perioadă. În acest sens, femeia abia revenise din Franța, unde please în urmă cu circa o lună, tot din cauza violențelor generate de gelozia nejustificată a soțului ei.

Alexandru Fekete i-a transmis fiului ca după ce-i returnează căruța, să n-o mai ducă în fundul curții, ci s-o lase în față, deoarece o femeie din sat s-ar fi înțeles cu el să-i transporte și să-I arunce gunoiul de grajd la marginea satului, pentru suma de 30 de lei.

Ucigașul și-a aruncat soția la groapa de gunoi

În realitate, după ce fiul cel mare a plecat, acesta a aruncat cadavrul în căruță, iar deasupra a pus un morman de bălegar și lemne tăiate. Apoi, după ce a luat cu el un hârleţ, o lopată şi o furcă, a plecat spre un teren viran denumit popular „Râturi,” situat pe malul Crișului.

Acolo, foarte aproape de albia râului, bărbatul a săpat o groapă adâncă de aproximativ o jumătate de metru. După ce și-a acoperit soția cu pământ, a turnat bălegarul peste ea, pentru a nu se vedea că locul era proaspăt săpat.

Îngrijorat că mama lui are telefonul închis, iar acest lucru era neobișnuit, fiul cel mare a sunat-o pe una dintre surori și au mers împreună la casa părintească.

Acolo, cei doi au demarat o adevărată anchetă, după ce li s-a părut că tatăl lor are o atitudine suspectă, în sensul în care nu este deloc interesat de soarta soției sale. În plus, aceștia au devenit și mai suspicioși atunci când au observat în căruță ustensilele pline de noroi.

Cu această ocazie, frații l-au pus pe tatăl lor să le spună cine este femeia care l-a tocmit să ducă bălegarul la râu, iar pentru că acesta a refuzat, au mers cu toții la Râturi, cu o mașină, pentru a le arăta unde a vărsat bălegarul.

Ajunși la groapa de gunoi, Alexandru Fekete a spus că nu mai știe unde a descărcat gunoiul, însă fiul cel mare a început să se orienteze, ca un detectiv, după urmele lăsate de copitele calului, în condițiile în care știa că animalul fusese potcovit de curând.

Așa s-a ajuns în fața unei grămezi de bălegar, peste care fuseseră aruncate și lemne proaspăt tăiate. În fața uriașei movile, bătrânul a recunoscut, în fața copiilor săi, că le-a ucis mama.

Legiștii care au făcut necropsia femeii aruncate la groapa de gunoi au descoperit adevăratele dimensiuni ale grozăviei care s-a produs în casa familei Fekete. Specialiștii au stabilit că victima avea fractură de boltă şi bază de craniu, fractură de mandibulă, fractură de claviculă, fracturi costale și ruptură de ficat.

Fekete are de plătit daune propriilor copii

Arestat preventiv, Alexandru Fekete și-a recunoscut fapta și a explicat anchetatorilor că dacă soția i-ar fi acceptat avansurile sexuale în noaptea respectivă, nu s-ar fi întâmplat nimic rău.

Bărbatul a fost supus și unei expertize psihiatrice în urma căreia s-a stability că „inculpatul nu prezintă semne şi simptome de boală psihică; discernământul său în prezent este păstrat; inculpatul a avut discernământul păstrat şi la momentul comiterii faptei”. Totodată, s-a mai reţinut în raportul de expertiză psihiatrică, la capitolul „examen psihologic”, faptul că acesta „are carenţe educaţionale, iar în conţinutul gândirii apar idei de interpretare, mistice, de gelozie cu conţinut religios; personalitate structurată particular cu tendinţe semnificativ crescute către instabilitate, nervozitate, impulsivitate, rezistenţă scăzută la frustrare şi stres, heteroagresivitate, clasticitate”, au mai stabilit medicii.

Pe lângă pedeapsa de 14 ani de detenție, Alexandru Fekete a mai fost condamnat și să plătească celor două fete minore câte 30.000 de lei, cu titlu de daune morale și 5.000 de lei cheltuieli judiciare.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”