EXCLUSIV | Ce s-a întâmplat cu cei doi copii mici ai criminalilor care au tranșat și ars un afacerist italian. Procurorii au avut ultimul cuvânt

EXCLUSIV | Ce s-a întâmplat cu cei doi copii mici ai criminalilor care au tranșat și ars un afacerist italian. Procurorii au avut ultimul cuvânt
Publicat: 27/05/2022, 18:42
Actualizat: 28/05/2022, 01:59

Procurorii au decis soarta celor doi copii ai soților criminali care au tranșat trupul unui om de afaceri italian și l-au ars apoi la marginea unui lan de rapiță din localitatea ilfoveană Măgurele. Când părinții acestora vor ieși de la penitenciar, minorii vor fi deja oameni în toată firea.

Un om a fost găsit carbonizat, la începutul lunii mai, în portbagajul unei mașini Dacia care figura ca fiind închiriată din Italia.

Ulterior, s-a stabilit că victima, din care mai rămăseseră doar un fragment de craniu și trei coaste, este Mauro Gadda, un bărbat în vârstă de 64 de ani, stabilit în România, unde era asociat într-o afacere cu pompe și filtre de apă.

După ce au aflat că avea o iubită româncă, polițiștii ilfoveni au ajuns cu ancheta în apartamentul din cartierul bucureștean Ferentari în care locuiau soții Valentin și Carmeluța Bărbalau, părinții a doi copii mici, o fată și un băiat, în vârstă de 4 și respectiv 6 ani.

Tânăra mamă ar fi avut o relație extraconjugală cu Gadda, care, mult mai în vârstă decât Carmeluța, obișnuia să-i dea diferite sume de bani.

La începutul lunii, cei doi soți ar fi stabilit să-l omoare pe italian și să-l jefuiască în momentul în care ar fi venit să-și viziteze iubita, în apartamentul din strada Livezilor. Acolo, a fost omorât în bătaie, tăiat în trei, dus la Măgurele în portbagajul mașinii sale și ars cu autoturism cu tot.

Apoi, criminalii au dus la o casă de amanet bijuterii din aur în valoare de 7.000 de lei, pe care Gadda le avea la el.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că la momentul percheziției, în casă se aflau și cei doi copii ai ucigașilor, care nu înțelegeau ce se întâmplă.

Copiii au fost mutați în Teleorman

Conform surselor citate, pentru că nu au avut timp să se ocupe de soarta copiilor, anchetatorii i-au lăsat, într-o primă fază, în grija unor prieteni ai suspecților de omor, care s-au angajat să le ofere, temporar, hrană și adăpost.

Ulterior, spun surse judiciare, s-a luat legătura cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Micuții nu au ajuns, însă, într-un centru, ci au fost luați în grijă de bunicii lor din partea tatălui. Bunicii vor trebui să suplinească total lipsa părinților, în condițiile în care aceștia riscă cel puțin 20 de ani de detenție.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult