EXCLUSIV | Cum arată și cu cât se închiriază cea mai mică locuință din România. Măsoară 10 mp, e în centrul Capitalei și are unele dotări de lux

Publicat: 06/11/2023, 09:00

O bucureșteancă pasionată de amenajări interioare a transformat un spațiu de numai 10 metri pătrați într-o garsonieră cochetă și complet utilată. Ideea i-a venit după ce a fost la Londra, unde chiriile pot depăși 1.000 de lire sterline pentru spații mult mai mici, destinate studenților. Noua proprietară a refăcut-o de la zero, micuța locuință oferind tot confortul necesar pentru o persoană, având chiar și încălzire în pardoseală.

De profesie inginer, o bucureșteancă și-a descoperit de câțiva ani pasiunea pentru amenajarea ca locuințe a spațiilor foarte mici. Și-a investit economiile în câteva spații centrale, din blocurile vechi ale Bucureștiului, pe care le-a refăcut integral, pentru a le închiria. Unele au fost și înainte locuințe, dar altele aveau cu totul altă destinație. De exemplu, una dintre garsoniere, care are doar 12,50 mp, a fost o cameră folosită pe vremuri de liftierul clădirii.

După ce a achiziționat câteva spații, noua proprietară a încercat să le optimizeze, în așa fel încât viitorii chiriași să aibă tot confortul necesar în micuțele garsoniere.

Ideea unei astfel de investiții i-a venit după ce și-a vizitat copiii, care sunt studenți în străinătate.

”Camerele studențești se închiriază în Londra cu 800-2.500 de lire sterline lunar. Am avut ocazia să vedem astfel de camere, una de 8,40 mp, în Vauxhall, preț chirie 1.040 de lire sterline, în anul 2018”, ne-a mărturisit proprietara.

Femeia a realizat singură toate schițele, iar rezultatele primelor două proiecte, amenajarea unor garsoniere de 12, 50 mp, respectiv 14 mp, au încurajat-o să facă pasul spre o nouă provocare. Astfel, a început transformarea într-un spațiu de locuit, cu tot confortul necesar, a unei încăperi de numai 10 mp, situată într-un bloc din zona Universitate.

Urmăriți mai jos un video cu garsoniera de 12,50 mp:

”Am considerat că, dacă în 12,50 mp poți avea tot confortul necesar vieții, cu siguranță puteam obține asta și în 10 mp. În ciuda dimensiunilor, am găsit loc pentru tot ce este necesar confortului oricărei case, ambele garsoniere, și cea de 12,5 m p, și cea de 10 mp, au mașină de spălat de dimensiuni normale, vor avea aer condiționat, au cuier la intrare, centrale termice în condensare, lavoar și WC de dimensiuni normale, paturi de dimensiuni normale cu saltele confortabile. Cu excepția a două dulapuri, toată mobila a fost concepție proprie și executată la comandă”, ne-a povestit proprietara.

Locuința are și încălzire în pardoseală

Micuța garsonieră are toate utilitățile necesare unei vieți confortabile, ba chiar și unele dotări de lux, cum ar fi încălzirea prin pardoseală.

”Ne-a ajutat și faptul că am găsit în nișa din camera de 10 mp atât țeavă de canalizare, cât și de apă, permițând astfel compartimentarea unei mici băi și a unei chicinete. Pentru că ușile exterioare erau mai mici decât cele standard, din comerț, am ales montarea de uși termopan, care permit atât trecerea luminii naturale, cât și o izolație termică mai bună. La baie, un perete este din termopan cu oglindă, pentru a ajuta vizual la mărirea spațiului. Zonele de dormit sunt gândite pentru una sau două persoane”, ne-a mai spus proprietara garsonierei.

Micuța garsonieră de doar 10 mp are toate utilitățile necesare unei vieți confortabile, ba chiar și unele dotări de lux, cum ar fi încălzirea în pardoseală | Sursă foto: arhivă personală

Cu scopul de a proteja peretele la extinderea patului, femeia a avut o idee ingenioasă, care creează și o atmosferă romantică în cocheta garsonieră.

”Panourile din spatele zonelor de dormit au fost realizate tot de mine pentru a proteja peretele, dar și cu rol decorativ în același timp. Iluminarea se face cu bandă led, care funcționează cu telecomandă”, ne-a mai spus femeia, care și-a planificat deja următoarea provocare. Vrea să caute un spațiu și mai mic decât acesta, de 8,5 mp, pe care să-l facă locuibil.

De altfel, garsoniera de 10 mp și-a primit deja primul chiriaș, un student care plătește să stea în micuța locuință 200 de euro pe lună. Și în garsoniera de doar 12,50 mp locuiește cineva, chiria pentru aceasta fiind de 250 de euro.

CITEȘTE ȘI:

Cum se trăiește într-o garsonieră de 16 MP din Cluj. Dormi la etaj, „ca domnii”, pentru 29.000 de euro

Orașul din România în care poți cumpăra un APARTAMENT cu 2 camere cu doar 10.000 de euro. Este renovat și are două boxe la demisol

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
Oana Lis, diagnosticată cu CANCER! Clipele grele prin care trece soția lui Viorel Lis: „Viața...
Un băiat de 16 ani, autorul oribilei crime din Crângaşi. El şi un amic au...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
OBLIGATORIU în fiecare localitate din România. S-a luat decizia ieri, 14 mai 2024. Trebuie să...
Iaurt făcut în casă. O rețetă gustoasă și sănătoasă
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Motivul pentru care Florin Piersic ar fi omis un detaliu care ridică mari semne de...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Un nou tip de plastic dispare atunci când nu mai ai nevoie de el
×