EXCLUSIV | Cum voia să-și omoare iubita „parapsihologul” Lucian Iordănescu. „Pentru asta te voi ucide. Nu există scăpare!”

EXCLUSIV | Cum voia să-și omoare iubita „parapsihologul” Lucian Iordănescu. „Pentru asta te voi ucide. Nu există scăpare!”
Lucian Iordănescu/Sursa foto/captură Antena 1
Publicat: 07/07/2022, 19:41
Actualizat: 08/07/2022, 04:01

„Parapsihologul” Lucian Iordănescu, în vârstă de 82 de ani, condamnat definitiv la 4 ani şi 3 luni de închisoare pentru că a șantajat-o și amenințat-o pe fosta lui parteneră, susținea că are puteri supranaturale și îi poate provoca un accident rutier, cu puterea minții. Bărbatul îi spunea victimei că, după ce va paraliza de la brâu în jos, o va ține captivă și o va abuza sexual.

Autoproclamat drept „parapsiholog”, Lucian Iordănescu a devenit cunoscut publicului larg după ce a fost invitat, de-a lungul timpului, la mai multe posturi de televiziune, unde a lăsat de înțeles că poate să comunice cu sufletele morților, poate dezlega blesteme și analiza așa-zise situații paranormale.

Judecătorii Curții de Apel București care au redactat motivarea sentinței au arătat că bătrânul era în realitate un om deosebit de brutal, care, din răzbunare, i-a tăiat o ureche unui bărbat care a încercat să fure de la el și a atacat cu sabia alte persoane care ar fi încercat să-i intre în locuință fără permisiunea lui.

În același timp, Iordănescu avea mari probleme de comportament în relațiile de cuplu, în condițiile în care în cazierul său mai figura o condamnare, din 2018, la 2 ani de închisoare cu suspendare, tot pentru șantaj și amenințare, îndreptate împotriva unei foste iubite.

Iordănescu îi aplica victimei „tehnici ezoterice”

În ce privește cea de-a doua condamnare, pentru care, de altfel, Iordănescu a fost încarcerat, magistrații au notat că, în 2019, spre sfârșitul lunii ianuarie, o tânără doctoriță abia ieșită de pe băncile Facultății de Medicină, care avea unele probleme de natură emoțională, i-a solicitat ajutorul, pentru a-i oferi consiliere psihologică.

După ce i-a înțeles temerile și slăbiciunile în urma unor aparente ședințe de terapie, Iordănescu a convins-o pe tânăra fată să urmeze, sub directa lui îndrumare, „diferite tehnici ezoterice care i-ar fi asigurat victimei liniștea urmărită, dar care, în concret, urmăreau atingerea de către inculpat a unei satisfacții sexuale”.

A fotografiat-o nud, ca să-i vadă „aura”

În contextul acestor ședințe, bărbatul a convins-o pe tânără, care locuia într-un apartament închiriat, alături de alte două persoane, să se mute în apartamentul său. Aici, cei doi au început o relație amoroasă, mai ales că Lucian Iordănescu a reușit s-o convingă de faptul că este „mult mai matură decât o arată vârsta biologică” și are nevoie de un bărbat mai în vârstă decât ea, pentru a-și găsi echilibrul în viața de cuplu.

Încă din primele luni de relație, Lucian Iordănescu a convins-o pe iubita lui să se lase fotografiată nud, pentru ca acesta „să-i vadă aura din organism”.

Timpul trecea repede, iar așa-zisul parapsiholog începea să se poarte din ce în ce mai urât, în sensul că obișnuia s-o jignească și s-o umilească. Pe fondul acestor probleme în cuplu, femeia a aflat că, înainte să aibă o relație cu ea, Iordănescu a avut o legătură amoroasă cu o femeie pe care a fotografiat-o în ipostaze indecente, după care a publicat imaginile într-o revistă cu profil pornografic.

Mai mult, în cursul lunii aprilie 2021, a găsit în calculatoarele folosite de bărbat mai multe fotografii în care aceasta era dezbrăcată, dar și o înregistrare video, care fusese realizată pe ascuns.

Disperată, doctorița și-a luat inima în dinți și le-a povestit părinților ei despre relația pe care o are cu bătrânul Iordănescu, dar și despre comportamentul acestuia. Astfel, ajutată de părinți, fata plecat din apartamentul așa-zisului parapsiholog, în luna mai.

„Vei suferi un accident. Am stabilit și data!”

Plecarea femeii a declanșat o adevărată furtună de amenințări cu moartea, blesteme și jigniri, trimise atât pe mail cât și prin SMS, dar și amenințarea că va face publice mai multe imagini compromițătoare cu ea.

Mai mult, spun magistrații, Lucian Iordănescu a trimis părinților victimei trei scrisori care, pe lângă blesteme și amenințări, conțineau și poze nud cu fiica lor, fotografiată în ipostaze indecente.

Bărbatul i-ar fi comunicat, tot prin mesaje, că va trimite pozele respective și la spitalul unde este medic neonatolog, pentru a o umili în fața colegilor, în cazul în care nu se decide să revină în apartamentul lui.

Cum șantajul nu dădea rezultatele așteptate, Iordănescu a început s-o amenințe pe victimă și cu faptul că va apela la presupusele sale puteri supranaturale și o va îmbolnăvi, după care o va face să comită un accident rutier, în urma căruia va paraliza de la brâu în jos.

Ezoteric, mă voi fixa pe uterul tău și pe tumorile benigne înscrise în el. În plus, vei suferi un accident de circulație. Te vei mișca în cărucior, iar la toaletă te va duce altcineva. Acela voi fi eu! […] Te voi lua la mine unde o cameră este a ta și te voi îngriji mai ceva ca pe propriul meu copil, fiindcă tu ești și vei fi femeia mea iubită. Mă voi juca cu … tău, dar care nu vor mai simți nimic. Îți voi schimba scutecele, fiindcă vei face pe tine, dar o voi face nu numai cu plăcere ci și cu iubire. Nici nu bănuiești care este scenariul pregătit minuțios să ai un accident de mașină. Am stabilit și data!”, îi transmitea victimei Lucian Iordănescu.

O amenința cu moartea

Bărbatul a recurs inclusiv la amenințări cu moartea. „Încălcând porunca a 7-a (n.r. să nu preacurvești), lovești în femeia iubita. Pentru asta te voi ucide. Nu există scăpare”, mai spunea bărbatul.

Potrivit judecătorilor care au redactat motivarea sentinței, victima avea motive reale să se teamă de amenințările lui Iordănescu, în contextul în care știa despre el că este o persoană violentă.

Conform documentului citat, femeia știa că, în trecut, acesta a tăiat lobul urechii unui bărbat care ar fi încercat să fure de la el și a asistat la o scenă în care a atacat cu sabia mai multe persoane care încercau să intre, neinvitate, în locuința sa.

Totodată, victima cunoștea și faptul că fostul ei concubin are o armă de foc cu muniție din cauciuc.

Pentru aceste fapte, Lucian Iordănescu a fost condamnat la 2 ani, 3 luni și 20 de zile de detenție, la care s-a adăugat și pedeapsa precedentă, de 2 ani cu suspendare, astfel că sentința finală a fost stabilită la 4 ani, 3 luni și 20 de zile.

În același timp, el trebuie să-i plătească femeii și 50.000 de euro, sumă pe care instanța a considerat-o suficientă, cu toate că, inițial, victima ceruse 100.000 de euro.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția