VIDEO | Cunoscut parapsiholog, arestat după ce a șantajat o tânără care a venit la terapie. A pus-o să se dezbrace „pentru a-i analiza aura”

Publicat: 09/12/2021, 15:13
Actualizat: 09/12/2021, 17:59

Lucian Iordănescu, un cunoscut parapsiholog, care a fost prezent în mai multe emisiuni de televiziune, a fost arestat, fiind suspectat de șantaj și violarea vieții private. El a determinat o tânără care venise la terapie să întrețină relații sexuale cu el, iar anchetatorii arată că a convins-o să îi facă poze nud „pentru a-i analiza aura”.

„O femeie, în vârstă de 28 de ani, a sesizat faptul că este victima infracțiunilor de șantaj și violarea vieții private, după ce un bărbat, pe care l-a cunoscut inițial prin intermediul unor ședințe de terapie și ar fi avut o relație de concubinaj cu acesta, ar fi constrâns-o ulterior să continue relația prin diverse moduri”, a transmis Poliția Capitalei, joi.

La câteva luni de la denunț, făcut în iulie, apartamentul bărbatului de 81 de ani a fost percheziționat.

„Din cercetările efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul ar fi amenințat că va face publice imaginile compromițătoare cu persoana vătămată, în situația în care aceasta nu este de acord cu continuarea relației pe care o aveau”, arată sursa citată.

El a fost reținut de polițiști și, mai apoi, arestat preventiv, în urma unei decizii a instanței.

Voia să o „ajute să evolueze spiritual prin tehnici ezoterice”

Conform documentelor anchetatorilor, consultate de Gândul, la început, între tânăra de 28 de ani și parapsiholog a existat o relație profesională pacient-terapeut. Ulterior, cei doi au ajuns să aibă o relație și chiar au locuit o perioadă împreună.

Femeia reclamă că, în tot acest timp, a fost abuzată fizic, sexual și emoțional, fiind manipulată de bărbat, care îi spunea că o ajută să evolueze spiritual prin tehnici ezoterice.

Mai mult, individul i-a făcut mai multe poze nud „pentru a-i analiza aura și a-i descoperi problemele”.

Ulterior, când femeia a decis să încheie relația, bărbatul a șantajat-o și i-a spus că va face publice toate înregistrările foto și video în care ea apare goală.

Nu este prima dată când bătrânul apare în fața opiniei publice. În septembrie, el și nepotul lui au fost jefuiți de o prostituată, chiar în locuința lor. Femeia le-a luat 6.000 de lei, după ce i-a amenințat cu un cuțit.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase