EXCLUSIV | Drogul violului, găsit de polițiști la ultimul mare concert de muzică electronică din București. Petrecăreții aveau la ei toate tipurile de stupefiante

EXCLUSIV | Drogul violului, găsit de polițiști la ultimul mare concert de muzică electronică din București. Petrecăreții aveau la ei toate tipurile de stupefiante
Publicat: 09/12/2022, 08:00

Polițiștii antidrog din București au prins în flagrant, la ultimul concert de muzică electronică, organizat la Romexpo, la sfârșitul lunii noiembrie, un bărbat care avea pregătită o doză din așa-numitul drog al violului. Alte aproape 100 de persoane aflate la concert dețineau substanțe stupefiante pentru consum propriu.

După ce, în această vară, un tânăr a murit de supradoză, iar alți peste 100 s-au ales cu dosare penale pentru deținere de droguri, la festivalul SAGA, primul mare eveniment organizat în Capitală după restricțiile din pandemie, anchetatorii antidrog bucureșteni au înregistrat, la sfârșitul lunii noiembrie, un alt record de prinderi în flagrant, la petrecerea „The Mission”, organizată la Romexpo, pentru fanii muzicii electronice.

Potrivit unor surse judiciare, în public erau polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, sub acoperire, bărbați și femei, care au supravegheat, în special, locurile pentru fumat și toaletele.

Dacă la SAGA, în cele trei zile de festival s-au făcut 72 de dosare penale, la „The Mission”, care a durat numai câteva ore, au fost întocmite peste 90.

Drogul violului, din ce în ce mai des folosit

Conform unor surse judiciare, polițiștii antidrog, sprijiniți și de jandarmi, ar fi descoperit toate categoriile de stupefiante, de la etnobotanice până la canabis, ecstasy și cocaină. Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că un bărbat avea la el o doză din așa-numitul drog al violului.

Acesta nu ar fi recunoscut, însă substanța a fost trimisă la expertiză, alături de restul stupefiantelor ridicate de la participanții la concert.

Sursele citate au precizat că, în ultimele luni, se întâmplă din ce în ce mai des ca polițiștii bucureșteni să găsească, la evenimente publice de amploare, cum sunt concertele, dar și în cluburi, bărbați care dețin temutul drog al violului.

Acest drog produce o stare de moleșeală și afectează capacitatea intelectuală, astfel că victima nu se poate opune și acceptă cu ușurință întreținerea de raporturi sexuale. Ulterior, provoacă amnezie totală, iar femeile care au ingerat substanța nu-și mai amintesc absolut nimic legat de ce s-a întâmplat cu două sau trei ore înainte.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase