EXCLUSIV | Hoțul care i-a furat mașina lui Andrei Hrebenciuc, eliberat condiționat după ce l-a denunțat, pentru crimă, pe sângerosul Sandu Geamănu. Fănoiu primise o pedeapsă istorică

EXCLUSIV | Hoțul care i-a furat mașina lui Andrei Hrebenciuc, eliberat condiționat după ce l-a denunțat, pentru crimă, pe sângerosul Sandu Geamănu. Fănoiu primise o pedeapsă istorică
Publicat: 29/08/2022, 18:53
Actualizat: 29/08/2022, 20:47

Unul dintre hoții care a participat la furtul mașinii lui Gigi Becali, apoi a furat și autoturismul lui Andrei Hrebenciuc, ar fi fugit din localitatea natală de frica foștilor săi complici. Condamnat la cea mai mare pedeapsă din istoria justiției românești, acesta ar fi făcut o înțelegere cu anchetatorii și ar fi dezvăluit că temutul lider interlop Sandu Geamănu, împreună cu alți trei bărbați, au fost autorii unei crime oribile, care, la momentul respectiv, figura cu autor necunoscut.

Ștefan Mărgean, zis Fănoiu, a devenit cunoscut în 2009, după ce a fost implicat în furtul mașinii lui George Becali. Deși nu avea decât 21 de ani, acesta era deja un interlop periculos, care, pe lângă furturi, era cunoscut și pentru comiterea de tâlhării.

Fănoiu nu avea cum să nu fie remarcat de Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu, care controla cu autoritate lumea interlopă din Chitila și a ajuns, în scurt timp, unul dintre oamenii de bază ai acestuia.

După furtul mașinii lui Gigi Becali, Fănoiu s-ar fi îndepărtat de Sandu Geamănu. Ca urmare,  pe de 25 aprilie 2009, acesta a pus la cale furtul mașinii lui Andrei Hrebenciuc. Bolidul în valoare de 80.000 de euro a fost luat de un complice a lui Fănoiu, din zona Parcului Cișmigiu, și abandonat, trei zile mai târziu, pe o stradă din Sectorul 5.

În anul 2012, Fănoiu a fost condamnat pentru furtul acestei mașini, dar și pentru alte fapte similare, la 18 ani de detenție, o pedeapsă record pentru justiția din România pentru astfel de fapte.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, că în timp ce se afla în detenție, Fănoiu ar fi întâmpinat probleme financiare și i-ar fi acuzat pe foștii lui complici, în frunte cu sângerosul Sandu Geamănu, că nu îl ajută cu pachete.

Atunci, deținutul ar fi decis să-i denunțe pentru o crimă comisă în anul 2008 pe Sandu Geamănu, Tinel Niculae, Constantin David Stan și Simion Adrian Florin, dintre care primii trei erau implicați, alături de el, în furtul mașinii lui Becali.

Fănoiu ar fi spus că cei patru au bătut cu bestialitate un bătrân, până când acesta a spus unde își ține ascunși banii. La plecare, tâlharii au luat și mașina Audi Q7 pe care victima o avea în garaj.

Bătrânul a murit abia șase luni mai târziu, însă legiștii au stabilit că moartea a fost cauzată de bătaia încasată cu ocazia jafului.

Fănoiu a fugit din Chitila

Interlopul din Chitila a mai menționat că, în timp ce răscolea vila victimei, Sandu Geamănu ar fi găsit niște mătănii și icoane mici, pe care le-a luat, în condițiile în care este pastor al unei biserici sectei penticostale și a considerat că „se potrivesc” în mașina lui, BMW seria 7.

Criminalii au fost arestați, iar Alexandru Ilie a primit nu mai puțin de 27 de ani de detenție.

În același timp, însă, Ștefan Mărgean a fost eliberat condiționat și a revenit în locuința sa din Chitila.

Pentru că ar fi primit amenințări, în special din partea rudelor lui  David Stan, acesta s-ar fi mutat, spun sursele citate, la Balotești, unde s-ar fi căsătorit cu o tânără care ar face parte dintr-un clan numeros, în așa fel încât să fie protejat în cazul unui atac.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Trebuie SĂ PRIMEASCĂ BANII de urgență. Decizia uriașă care se pregătește în ROMÂNIA
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani