EXCLUSIV | Legiștii au stabilit de ce a murit Mihnea Vasiliu, fostul director al publicațiilor din grupul de presă Ringier România

EXCLUSIV | Legiștii au stabilit de ce a murit Mihnea Vasiliu, fostul director al publicațiilor din grupul de presă Ringier România
După analiza toxicologică, medicii vor stabili și dacă cele două tipuri de tratament pe care le lua Mihnea Vasiliu ar fi putut avea efecte opuse
Publicat: 28/07/2023, 15:01
Actualizat: 28/07/2023, 15:03

Medicii de la Institutul Național de Medicină Legală au stabilit, în urma necropsiei, cauza morții lui Mihnea Vasiliu, fostul director general al grupului de presă Ringier România. Potrivit primelor concluzii ale necropsiei, decesul s-a produs în urma unui infarct miocardic acut, au spus, pentru Gândul, surse din INML.

Mihnea Vasiliu știa că avea probleme de sănătate și lua medicamente pentru afecțiunile de care suferea. Medicii urmează să facă și analiza toxicologică, care va stabili dacă cele două tipuri de tratament pe care le lua ar fi putut avea efecte opuse și ar fi putut duce la producerea infarctului miocardic, au precizat, pentru Gândul, surse judiciare.

Anchetatorii îi vor audia atât pe membrii familiei lui Mihnea Vasiliu, cât și pe medicii care i-au prescris tratamentele, acte procedurale necesare în cadrul dosarului deschis de procurori, ancheta fiind făcută de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

Mihnea Vasiliu a murit, joi 27 iulie, în recepția hotelului Ramada, din Sectorul 1. Medicii de pe ambulanță l-au resuscitat timp de aproximativ o oră și jumătate, însă nu au mai reușit să îl salveze.

Acesta avea probleme cardiace, iar în urmă cu aproximativ două săptămâni ar fi suferit un atac de cord, așa cum ar fi spus chiar fiica acestuia, cu care era când i s-a făcut rău.

Fostul director al Ringier România, trust din care fac parte și publicațiile Libertatea și Gazeta Sporturilor, a mers, joi, la hotelul Ramada. Potrivit unor surse judiciare, Mihnea Vasiliu s-ar fi dus să-și vadă fiica și fosta soție, care se cazaseră la hotelul respectiv.

I s-a făcut rău în timp ce vorbea cu fiica lui

Sursele citate au precizat că, în timp ce stătea de vorbă cu fiica lui în recepție, Mihnea Vasiliu, în vârstă de 57 de ani, ar fi început să se simtă rău. Inițial, fostul director al publicațiilor Libertatea și Gazeta Sporturilor ar fi spus că nu are nevoie de intervenția unei ambulanțe, dar pentru că starea lui de sănătate se înrăutățea cu fiecare minut, ar fi cerut, la un moment dat, ajutor medical urgent.

Până când medicii au ajuns la hotel, acesta și-a pierdut cunoștința. Surse medicale au precizat că echipajul SMURD l-a găsit pe Mihnea Vasiliu fără puls, iar timp de o oră și jumătate s-a încercat, fără succes, resuscitarea pacientului.

Mihnea Vasiliu era un nume cu greutate în presa românească

Decesul a venit la scurt timp după ce Mihnea Vasiliu, general manager de peste 12 ani al grupului de presă Ringier România, ar fi decis să se retragă.

Oficial, este vorba despre o despărțire ”amiabilă”, Mihnea Vasiliu transmițând că dorește să exploreze ”noi oportunități”, iar grupul de presă Ringier precizând că îi este ”recunoscător” acestuia pentru întreaga activitate desfășurată.

Potrivit surselor Gândul, plecarea lui Vasiliu de la vârful grupului de presă Ringier a avut loc după ce compania a prezentat concluziile unui audit independent în cazul sinuciderii jurnalistei Iulia Marin de la Libertatea.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Cum a murit Mihnea Vasiliu, fostul director al Ringier România. S-a stins dintr-o dată, chiar sub ochii fiicei sale

EXCLUSIV | Mihnea Vasiliu, șeful Libertatea și Gazeta Sporturilor, dat afară de Ringier! Culisele unei ”despărțiri amiabile” și prețul ”tăcerii”

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?