Noi detalii din dosarul „Ferma dacilor”. A opta victimă a fost certificată de antropologi. O nouă reținere în caz

Noi detalii din dosarul „Ferma dacilor”. A opta victimă a fost certificată de antropologi. O nouă reținere în caz
Pensiunea „Ferma dacilor”, din Tohani, Prahova, a ars ca o torță / Sursa FOTO: pxhere.com
Publicat: 17/01/2024, 19:50
Actualizat: 17/01/2024, 19:57

Anchetatorii din cazul „Ferma dacilor” au efectuat zilele acestea o expertiză antropologică pentru a se stabili sută la sută identitatea celei de-a opta victime, care a fost găsită la mai multe zile după incendiu. Este vorba de cel de-al doilea copil al lui „Pif” – bărbatul care a murit împreună cu cei doi băieți ai săi în incendiul devastator.

UPDATE: Responsabila Primăriei Gura Vadului pentru urbanism a fost reţinută

O funcţionară a Primăriei Gura Vadului a fost reţinută, miercuri, în dosarul Ferma Dacilor, pentru fals și uz de fals, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Femeia a fost dusă la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova alături de fostul şi actualul primar al comunei.
Angajata primăriei era responsabilă în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului şi este acuzată de fals intelectual şi abuz în serviciu, arată sursele indicate.
Potrivit anchetatorilor, demersurile şi măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” a Fermei Dacilor au fost realizate cu încălcarea legii. În plus, în privinţa femeii, anchetatorii spun că a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale, îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova

„La datele de 26.06.2020, 29.09.2020 şi 11.11.2020, în calitate de funcţionar public în cadrul Primăriei Gura Vadului, cu responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, împreună cu cele două persoane care au îndeplinit, succesiv, funcţia de primar al comunei Gura Vadului, a emis două, respectiv un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului. Funcţionarul public a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale menţionate mai sus, îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu şi cauzând astfel o vătămare a drepturilor legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare, respectiv dreptul de a beneficia de servicii turistice cu îndeplinirea condiţiilor de siguranţă a construcţiilor oferite spre închiriere în regim hotelier de persoana juridică menţionată anterior, precum şi a drepturilor fundamentale la integritate corporală şi viaţă””, se precizează într-un comunicat emis anterior de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

UPDATE:  Primarul comunei Gura Vadului, fostul primar şi o funcţionară de la urbanism, audiaţi

Primarul comunei Gura Vadului, Marius Nicolae Sora, fostul primar al localităţii şi o funcţionară de la urbanism din cadrul Primăriei Gura Vadului sunt audiaţi, miercuri, in dosarul deschis în urma incendiului de la complexul turistic ferma Dacilor din Tohani, în urma căruia opt oameni au murit carbonizaţi.

Primarul din Gura Vadului, Marius Sora, fostul edil al localităţii Constantin Lungu şi angajata din primărie care se ocupă cu probleme de urbanism au fost ridicaţi, miercuri, pe bază de mandat şi au fost duşi la audieri în ancheta în care procurorii cercetează cauzele şi împrejurările în care a avut loc incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Miercuri, cei trei sunt audiaţi în dosarul care vizează, printre altele, infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. Procurorii au extins urmărirea penală pentru aceste infracţiuni în utlima zi a anului trecut, iar în primele zile ale anului cei trei au mai fost chemaţi la audieri.

Aceştia sunt acuzaţi că, în condiţiile în care construcţiile din componenţa Fermei Dacilor au fost ridicate în perioada anilor 2013-2014, fără autorizaţie de construcţie, în anul 2020 au emis un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, ”atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Gândul a obținut noi detalii din ancheta incendiului devastator de la Ferma dacilor, soldat cu 8 morți.

Medicii de la IML Prahova au emis recent certificatul de deces al celui de-al doilea copil al finului lui Cornel Dinicu.

Cornel Dinicu va fi audiat din nou

Potrivit surselor Gândul, legiștii au avut nevoie de mai multe zile pentru emiterea certificatului de deces pentru a putea face și o expertiză antropologică, al cărei rezultat să se coroboreze cu rezultatul ADN.

Pe de altă parte, expertiza Insemex nu este încă finalizată, și nici cea pirotehnică. Totodată, Cornel Dinicu urmează să fie din nou audiat de către anchetatori.

Opt oameni au murit după ce pensiunea „Ferma Dacilor” din județul Prahova a ars ca o torță, chiar de Crăciun.

Administratorii pensiunii, arestați

Administratorii din documente ai pensiunii de la Tohani, Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie, au primit mandate de arestare la domiciliu, în dosarul în care  sunt acuzaţi de ucidere din culpă și de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru în dosarul privind incendiul în care au murit opt oameni.

Procurorii au cerut și arestarea lui Cornel Dinicu, care în prezent se află încarcerat.  „Nu sunt indicii că focul a fost pus”, este una dintre concluziile anchetatorilor.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar