EXCLUSIV | Patronul de la Ferma Dacilor vrea să înfieze un copil care a supraviețuit dezastrului de la Tohani. Este băiatul finului său

EXCLUSIV | Patronul de la Ferma Dacilor vrea să înfieze un copil care a supraviețuit dezastrului de la Tohani. Este băiatul finului său
Lucian „Pif” (foto stânga) era unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Cornel Dinicu (foto dreapta)
Publicat: 04/01/2024, 07:00
Actualizat: 04/01/2024, 08:35

Cornel Dinicu intenționează să-l înfieze pe unicul fiu rămas în viață al bunului său prieten, fostul bodyguard Lucian Pif, care a pierit alături de ceilați doi băieți ai săi în flăcările care au mistuit Ferma Dacilor. Băiatul în vârstă de 16 ani mai avea un frate geamăn și un frățior în vârstă de 11 ani.

Lucian Ene, poreclit Pif, era un fost bodyguard foarte cunoscut în branșă, care se găsea în cercul intim de prieteni ai lui Cornel Dinicu. Ca urmare, omul de afaceri, la rândul său fost bodyguard, îi devenise naș, iar Pif vizita des pensiunea de la Tonahi, județul Prahova.

În acest context, bărbatul a venit și de Crăciun la Ferma Dacilor alături de soție și de cei trei băieți pe care îi iubea ca pe ochii din cap, mai ales că, spun surse din anturajul acestuia, soția lui făcuse tratament deoarece nu reușea să rămână însărcinată. În urma intervenției medicale, în urmă cu 16 ani născuse doi băieți gemeni, iar cinci ani mai târziu a mai născut un băiețel.

În urma incendiului, femeia a reușit să scape cu viață, deși a suferit arsuri grave, împreună cu unul dintre gemeni. Sursele citate spun că văduva lui Pif, care se află în spital, are traume fizice și psihice grave.

Pe acest fond, surse din anturajul familiei au dezvăluit, pentru Gândul, că Dinicu și-ar fi exprimat dorința de a-l înfia pe băiatul prietenului său, mai ales că Victor, propriul său fiu, în vârstă de 11 ani, a murit și el în incendiu.

Dinicu a fost arestat miercuri seara

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis, miercuri seara, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pe numele omului de afaceri Cornel Dinicu, cel care înfiinţase şi care administra, în fapt, complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani.

Administratorii din documente ai pensiunii de la Tohani, Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie, au primit mandate de arestare la domiciliu, în dosarul în care cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru în dosarul privind incendiul în care au murit opt oameni. Decizia nu este definitivă.

Procurorii ceruseră, tot miercuri, în fața judecătorilor din Prahova, arestarea lui Cornel Dinicu și a administratorilor de la „Ferma Dacilor”. „Nu sunt indicii că focul a fost pus”, este una dintre concluziile anchetatorilor.

„În perioada 2016 – 26.12.2023, cele trei persoane au desfășurat în mod convergent și sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea activității de «cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată», desfășurate la sediul social din comuna Tohani, județul Prahova.

Astfel, construcția corpului principal de clădire, ce include restaurant, bucătărie și spații de cazare la parter și mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obținerea avizelor și autorizației de construire. Totodată, demersurile și măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, respectiv ale Legii nr. 50/1991 republicată privind autorizarea executării lucrărilor de construcții și ale Legii nr. 10/1995 republicată privind calitatea în construcții.

De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcționat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, H.G.R. nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu și a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obținerea avizelor și a autorizațiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru funcționarea corespunzătoare, și fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu”, arată procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Înțelegerea secretă pe care patronul de la Ferma Dacilor a avut-o cu procurorii care îl anchetează. Cornel Dinicu știa exact ce-l așteaptă

EXCLUSIV | Un cunoscut bodyguard din București și doi dintre copiii săi, morți în incendiul de la Ferma Dacilor. Bărbatul era chiar finul patronului

EXCLUSIV | Informații șocante după tragedia de la Ferma Dacilor: ”Acum o săptămână a luat foc bucătăria! La parter era chef cu interlopi, te speriai”

EXPERTUL criminalist Tudorel Butoi, despre incendiul de la Ferma Dacilor: ”Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă că nu e mână criminală”

EXCLUSIV | Cine sunt victimele incendiului de la Ferma Dacilor. Majoritatea, tineri care ar fi participat la petrecerea fiului lui Cornel Dinicu

Ce planuri avea cu „Ferma Dacilor” patronul Cornel Dinicu/Pensiunea funcționa FĂRĂ AUTORIZAȚIE de securitate la incendiu!

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ