EXCLUSIV | Nu mai este loc în Arestul Poliției Capitalei. Arestații sunt trimiși în județele din jurul Bucureștiului

EXCLUSIV | Nu mai este loc în Arestul Poliției Capitalei. Arestații sunt trimiși în județele din jurul Bucureștiului
Arestul Poliției Capitalei nu mai poate primi arestați noi din cauza suraaglomerării
Publicat: 18/03/2023, 08:00

Toate cele zece aresturi ale Poliției Capitalei sunt pline până la refuz, motiv pentru care anchetatorii au fost anunțați că, dacă au persoane reținute sau arestate, trebuie să caute loc la aresturile inspectoratelor județene de poliție din jurul Bucureștiului. În acest fel, autoritățile încearcă să evite încălcarea normelor Uniunii Europene cu privire la condițiile de detenție.

Polițiștii bucureșteni ar fi fost anunțați, la sfârșitul acestei săptămâni, că toate unitățile de arest din Capitală sunt pline și nu mai pot primi alte persoane reținute sau arestate.

În acest sens, anchetatorilor li s-ar fi recomandat să ia legătura cu inspectoratele județene de poliție din jurul Bucureștiului, pentru a căuta locuri libere în aresturile gestionate de acestea.

Surse din Poliție au declarat, pentru Gândul, că s-ar fi ajuns în această situație ca urmare a numărului mare de acțiuni realizare de polițiștii bucureșteni, atât de la Poliția Capitalei, cât și din structurile de combatere a criminalității organizate.

Frații Tate stau singuri în celulă

Sursele citate au menționat că reprezentanții Centrului de Reținere și Arest Preventiv ar evita să supraaglomereze celulele pentru a nu încălca normele Uniunii Europene cu privire la spațiu și volumul de aer.

În același timp, polițiștii au explicat că situația de la Arest este una temporară, în condițiile în care arestații sunt „într-o continuă dinamică”, pe măsură ce unii sunt eliberați sau transferați la penitenciar, alții noi sunt reținuți sau arestați.

Cei mai cunoscuți rezidenți ai Arestului Central sunt frații Andrew și Tristan Tate. În ciuda aglomerației, cei doi ar sta siguri în celulă și nu s-au plâns, până acum, de condițiile pe care le au în detenție.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Spărgătorii români care au speriat Uniunea Europeană s-au mutat definitiv în străinătate. Mulți au primit deja a doua cetățenie

EXCLUSIV VIDEO | Hackerii români au inventat un dispozitiv „revoluționar” pentru clonarea cardurilor bancare. Niciun bancomat din lume nu mai este sigur

EXCLUSIV VIDEO | Care sunt victimele preferate ale clanurilor periculoase din România. „Infractorii au evoluat și ei odată cu dezvoltarea societății”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase