Un tânăr de 20 de ani a încercat să evadeze de la Arestul Central al Capitalei. A distrus tencuiala din zona geamului, dar a fost prins / Unde a ascuns resturile de var

Un tânăr de 20 de ani a încercat să evadeze de la Arestul Central al Capitalei. A distrus tencuiala din zona geamului, dar a fost prins / Unde a ascuns resturile de var
Foto caracter ilustrativ / Sursa FOTO: pxfuel.com
Publicat: 16/01/2023, 13:13
Actualizat: 16/01/2023, 13:16

Un tânăr de 20 de ani a încercat să evadeze de la Arestul Central al Capitalei. El a distrus tencuiala din zona geamului, cu ajutorul unor bare metalice de la pat. El a fost prins la timp, iar oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz. 

Surse juridice au spus pentru GÂNDUL că bărbatul era în arest pentru tâlhărie. În trecut, el a mai fost condamnat pentru această infracțiune.

El nu a reușit să își ducă la bun sfârșit planul, doar a rupt tencuiala din jurul geamului, iar când a ajuns la zidul de cărămidă s-a oprit.

Resturile de tencuială le-a ascuns într-un coș de gunoi sub pat

„La data de 11 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Centrul de Reținere și Arestare Preventivă au constat faptul că, într-o cameră de deținere, a fost distrusă tencuiala unui perete, din zona geamului”, a transmis Poliția Capitalei.

În urma verificărilor a reieșit faptul că o persoană privată de libertate, folosindu-se de elemente metalice ale patului, ar fi distrus tencuiala unui perete, fără a fi afectată siguranța deținerii.

El a încercat să ascundă tencuiala pe care a spart-o cu ajutorul unor sticle și burete, iar resturile rezultate le-ar fi ascuns într-un coș de gunoi, de sub pat.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la evadare și distrugere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

De asemenea, au fost demarate verificări interne pentru a se stabili condițiile în care a avut loc incidentul, urmând ca la finalul acestora să fie dispuse măsuri legale”, notează Poliția Capitalei.

Vă recomandăm să citiți și:

Fosta polițistă implicată în dosarul fraților Tate a părăsit arestul Poliției Capitalei, pentru a participa la înmormântarea bunicului ei. „Suntem nevinovați. E un dosar fabricat din străinătate”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase