EXCLUSIV | Oamenii din trei sate de lângă București, baricadați în case de frica a „trei evadați și un psihopat”. Imagini ireale

Publicat: 12/07/2023, 07:00

Zeci de oameni din trei localități ilfovene situate la numai câțiva kilometri la sud de București se tem să plece de acasă după ce au auzit că trei evadați deosebit de violenți și un presupus psihopat scăpat dintr-un spital de psihiatrie comit, la întâmplare, crime și violuri. Deși zvonul este o simplă fabulație, a reușit să-i mobilizeze pe localnici, care, înarmați cu furci, lopeți și bâte, fac de pază noaptea, iar ziua se strâng în grupuri și patrulează ulițele.

Au trecut mai bine de zece ani de când un zvon care circula pe rețelele de socializare, pe atunci aflate abia la început de drum, isteriza o parte a bucureștenilor care erau convinși de faptul că persoane necunoscute circulau la bordul unei ambulanțe negre și răpeau copii. Ca să fie povestea și mai înspăimântătoare, se ducea vestea că victimele erau golite de organe și aruncate apoi la groapa de gunoi. Cu toate că autoritățile au încercat atunci să explice faptul că zvonul este complet fals, nu au reușit să convingă pe toată lumea. Chiar s-a ajuns ca un bărbat care circula într-o dubă neagră să fie înconjurat de o mulțime furioasă, scos din mașină și bătut degeaba.

O nouă poveste de acest gen a apărut, zilele trecute, pe ulițele satului ilfovean Dobreni, după o razie a polițiștilor care au organizat o misiune pentru prevenirea poluării provocate de persoanele care ard cabluri pentru a extrage sârmele de cupru din interior. În acest sens, autoritățile au scotocit zona, au folosit drone și chiar un elicopter, fapt care i-a făcut pe unii martori să creadă că în tufișurile din zonă s-ar ascunde persoane evadate din penitenciar.

Înflorită din gură în gură, presupunerea s-a transformat repede în certitudine, iar oamenii au ajuns să fie convinși că polițiștii căutau trei evadați, care au fugit de la Penitenciarul Jilava. În plus, apariția pe străzi a unui bărbat cu mințile rătăcite, externat recent dintr-un spital specializat în tratarea bolilor psihice, a generat o nouă poveste de groază. Astfel, localnicii au ajuns la convingerea că bietul om este, în realitate, un psihopat însetat de sânge care „lucrează” cu cei trei evadați.

Oamenii sunt sută la sută convinși că bărbatul bolnav bate la porți, pentru a cerși de mâncare, însă scopul său ascuns este să-i atragă pe proprietari la poartă, pentru a putea fi atacați și jefuiți de către complicii săi pușcăriași. În plus, localnicii vorbesc despre faptul că bolnavul ar fi omorât cu mâna lui un om în vârstă, dintr-un alt sat, iar deținuții evadați ar fi violat și mai apoi ucis o tânără în vârstă de 19 ani, din comuna Vărăști.

Localnicii au pregătit furci și lopeți

Fără să verifice în niciun fel, la Primărie ori la Postul de Poliție, dacă informațiile sunt adevărate, oamenii au rămas acasă, de teamă să nu fie atacați la câmp și au pregătit, la îndemână, furcile și lopețile pe care le folosesc la muncă.

„La toți ne este frică. Oamenii și-au pregătit ce le trebuie în caz de nevoie. Mulți nici nu mai ieșim la muncă, am rămas acasă, să ne apărăm familiile”, spune unul dintre locuitorii din Dobreni.

Localnicii susțin că au auzit de la o persoană de încredere, care lucrează la magazinul de textile, care a aflat, la rândul ei, de la o altă persoană bine informată dintr-o sursă foarte sigură, că atât „psihopatul”, cât și prietenii lui „condamnați la închisoare pe viață” și evadați de la „pârnaia Jilava”, operează în trei localități învecinate. Este vorba despre satul Dobreni, satul Câmpurelu și comuna Vărăști.

Mai mult, aceștia sunt convinși, după ce au auzit „de la cineva”, inclusiv de faptul că omorurile și violurile de la ei din zonă au fost prezentate și la jurnalele de știri.

Polițiștii susțin că presupunerile oamenilor din Dobreni, Câmpurelu și Vărăști sunt simple fabulații în care au ajuns să creadă cu tărie după ce mai mulți săteni au văzut o acțiune pentru prevenirea poluării prin incendierea deșeurilor din cauciuc, în timpul căreia s-au folosit drone și un elicopter.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | După falimentul City Insurance și Euroins, service-urile românești se închid pe capete. „Avem datorii de sute de mii de euro la furnizori!”

EXCLUSIV| Motivul șocant pentru care Vlad Obu și-a bătut una dintre ”sclavele sexuale”. Procurorii au stabilit că le „dresa” pe fete ca pe câini

EXCLUSIV | Mama fetei sugrumate de concubin a dormit, fără să știe, cu fiica moartă sub pat. Bărbatul a spus la telefon cum a omorât-o pe Ana Maria

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
MAREA DOAMNĂ a României a murit în Noaptea de Înviere: Drum lin spre cele veșnice
Ce poți face cu resturile de prăjituri și cozonac rămase de la masa de Paști
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Inteligență Artificială a ținut pasul cu un pilot uman în timpul unui zbor istoric