EXCLUSIV. Percheziții la Primăria Sectorului 5, la o societate comercială și la reședința fostului șef al Inspectoratului Regional în Construcții București Ilfov

EXCLUSIV. Percheziții la Primăria Sectorului 5, la o societate comercială și la reședința fostului șef al Inspectoratului Regional în Construcții București Ilfov
Publicat: 08/02/2023, 07:30
Actualizat: 08/02/2023, 11:25

Miercuri dimineață au loc percheziții la Primăria Sectorului 5, la sediul unei societăți comerciale și la domiciliul lui Andrei-Mihai Arghir, fostul șef al Inspectoratului Regional în Construcții București Ilfov, potrivit surselor Gândul.

UPDATE: „Vor fi puse în aplicare 12 mandate de aducere”

„În această dimineață, 8 februarie 2023, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, la sediul unei instituții publice, precum și la sediile unor persoane fizice și juridice, în Capitală, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual și uz de fals.

În fapt, persoanele bănuite ar fi întocmit în fals un proces-verbal de receptie la terminarea lucrărilor aferente unui imobil, având destinația de locuințe colective.

Astfel, vor fi puse în aplicare 12 mandate de aducere, urmând ca persoanele în cauză să fie conduse la audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual și uz de fals”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

Știrea inițială

Polițiștii și procurorii fac, miercuri dimineața, percheziții la sediul Primăriei Sector 5, la sediul societății Building Consulting Tower SRL, al cărei administrator și asociat este Andrei-Mihai Arghir , fostul șef al Inspectoratului Regional în Construcții București Ilfov, dar și la reședința acestuia.

Potrivit surselor GÂNDUL, suspectă în dosar este și fosta soție a ex-șefului de la ISC, Ana Maria Arghir, fostă polițistă la IPJ Ilfov.

De asemenea, sunt vizați, conform surselor citate, Marius Adrian Țincu, precum și Petre Iordan, de la Poliția Locală Sector 5.

La Primăria Sectorului 5, perchezițiile se desfășoară la Direcția Generală de Poliție Locală și la Direcția Inspecție și Control General – Serviciul Disciplină în Construcții.

Conform surselor noastre, organele de cercetare penală din cadrul DGPMB – Poliția Sectorului 5 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București, fac cercetări care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de fals intelectual, complicitate la fals intelectual, uz de fals, participație improprie la fals intelectual, fals în declarații și înșelăciune, comise în perioada 2020-2022.

Cercetările au legătură cu emiterea în fals a unor acte administrative privind recepția unei construcții, respectiv vânzarea de apartamente dintr-un imobil nefinalizat, care făcea obiectul unor acțiuni civile aflate pe rolul instanțelor de judecată, cu omisiunea declarării acestui aspect în fața notarului public cu ocazia autentificării promisiunilor bilaterale de vânzare-cumpărare sau a contractelor de vânzare, inducând în eroare promitenții cumpărători sau cumpărătorii, conform acelorași surse.

În cursul zilei de 8 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează, așadar, percheziții domiciliare, la trei adrese din București și Ilfov: Primăria Sectorului 5, sediul societății comerciale Building Consulting Tower SRL și domiciliul fostului șef de la ISC.

De asemenea, în cauză au fost emise alte 5 mandate de aducere, mai arată sursele citate.

Cine este Andrei-Mihai Arghir

Mihai Arghir a fost șef al Inspectoratului Regional în Construcții București Ilfov, dar și secretar general al instituției-mamă, Inspectoratul de Stat în Construcții, potrivit unui CV mai vechi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului