EXCLUSIV | ”Perle” uluitoare ale elevilor de la simularea examenului de Bacalaureat: „Harap-Alb era mai șmecher decât Andrew Tate”

EXCLUSIV | ”Perle” uluitoare ale elevilor de la simularea examenului de Bacalaureat: „Harap-Alb era mai șmecher decât Andrew Tate”
Elevii de liceu l-au comparat pe Harap Alb cu Andrew Tate
Publicat: 01/04/2023, 12:47
Actualizat: 01/04/2023, 12:49

Elevii de liceu s-au întrecut și anul acesta în perle la simularea examenului de Bacalaureat 2023 și s-au dovedit și de această dată extrem de inventivi. Cea mai ofertantă din acest punct de vedere a fost proba la limba română, acolo unde viitorii absolvenți de liceu au dat frâu liber glumelor, iar profesorii care au corectat lucrările au făcut o colecți de „perle”.

GÂNDUL.RO a adunat câteva dintre cele mai haioase ”perle” de la limba și literatura română, din cadrul unui liceu bucureștean.

Harap Alb era mai șmecher decât Andrew Tate, doar că nu avea bolid pe vremea aia”, ,,Opera lirică Versuri de Tudor Arghezi este o operă’’, ,,O trăsătură a lui Liviu Rebreanu, evidențiată în relațiile cu ceilalți este una primitivă’’, sunt câteva dintre perlele liceenilor de la simularea de anul acesta.

Perle simulare BAC 2023

,,Harap-Alb este încrezător, salvator, puternic, făcea față la toate încercările, probele nasoale, dar era viteaz și prietenos.’’

,,Împăratul avea gărzi și era tatăl prințesei.’’

,,Povestea se termină cu o poveste de dragoste dintre fata împăratului și Harap-Alb.’’

Harap-Alb era mai șmecher decât Andrw Tate, doar că nu avea bolid pe vremea aia

,,Opera lirică Versuri de Tudor Arghezi este o operă.’’

,,Baltagul este scris în anul 1930, tema: iubirea, familia, personaje, pentru că Nechifor având conflicte’’.

,,Basmul este o specie a genului liric, în care sunt prezente personaje cu puteri supranaturale sau reale și întâmplări fantastice, în care triumfă diferite lupte între oamenii timpurii

,,După experiența mea personală și profesională, eu consider că succesul trebuie să fie pe primul plan deoarece dacă ai succes și bunăvoință poți avansa în domeniul de lucru dacă vrei să ai succes și bani.’’

,,Spânul este din punct de vedere psihologic deștept în comparație cu naivitatea lui Harap-Alb.’’

,,Harap-Alb era fiu de împărat, acesta fiind trimis de tatăl lui să se însoare. De aia era normal să caute o prințesă frumoasă și deșteaptă, chiar dacă era săracă’’

,,În concluzie, poezia Versuri de Tudor Arghezi este o idee poetică datorită exprimării sentimentelor eului liric și prin figurile de stil interesante și imaginile artistice.

,,Harap-Alb este un personaj supranatural adică depășește cu mult realitatea. Proba fiind aducerea unei găleți de apă dintr-o fântână. Prima oară ducându-se fratele cel mare, ajungând în pădure un urs iese dintr-un tufiș, iar băiatul fuge înapoi la regat.’’

,,Tatăl lui Regele i-a trimis pe fiecare în căutarea unei fete pentru însurătoare. Harap-Alb s-a dus spre o pădure unde el întâlnise o fată într-un trunchi de copac o frumusețe ne mai întâlnită.”

,,O trăsătură a lui Liviu Rebreanu, evidențiată în relațiile cu ceilalți este una primitivă. Pe scurt, el era un primitiv

,,Din punct de vedere moral, Spânul consideră că n-are nimic de pierdut, ba chiar din contră, de câștigat existența și înfățișarea lui Harap- Alb.

,,Spânul îl manipulează să se scalde în fântână’’

,,Zmeul este personajul negative al acestui basm, ceea ce creează un conflict între cei doi.’’

,,Spânul l-a mai obligat pe Harap-Alb să îi aducă cea mai frumoasă salată verde din grădina ursului ca nu cumva să o mănânce el’’.

Ce subiecte au primit elevii la Simulare  BAC 2023

Elevii de clasa al XII-a de la profilul uman și pedagogic au avut de rezolvat la primul subiect mai multe cerințe pe baza unui text la prima vedere din Vasile Tițescu. Textul a fost un fragment din „L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu” din volumul „Amintiri despre Liviu Rebreanu”.

La subiectul al doilea, unde putea obținute 10 puncte, elevii au trebuit să comenteze, în cel puțin 50 de cuvinte relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice din poezia „Versuri”, de Tudor Arghezi.

La subiectul al treilea cerința, la profilul uman și pedagogic, a fost redactarea un eseu de cel puțin 400 de cuvinte, în care să fie prezentată relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat, acest subiect având 30 de puncte.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Alex Ashraf se revoltă după acuzele aduse de Oana Zăvoranu! A rupt tăcerea: 'Eu am...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Mirii cărora le-au murit la nuntă 25 de membri ai familiei povestesc ce s-a întâmplat....
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
"Prea tânără, talentată. Cea mai mare tristeţe care există". DJ Lalla, condusă pe ultimul drum:...
La câți KM se schimbă uleiul la diesel, față de motoarele pe benzină?
"Suntem morți pe interior" Primele declarații ale mirilor de la ''nunta groazei'' din Irak. Revan...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
1 octombrie 331 î.Hr. - Alexandru cel Mare îi învinge pe perşi în bătălia de...
O prezentatoare din România a început să plângă în direct, în această dimineață. Femeia primise...
Relațiile INCENDIARE din viața actriței care a jucat-o pe Prințesa Leia! Ce făcea cu...
BANCNOTELE SE SCHIMBĂ radical! Anunțul venit de la Banca Centrală
Misterul covidului, rezolvat. Ce au descoperit cercetătorii
Primul interviu acordat de mirii de la ”nunta groazei” din Irak, la care peste 110...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse