EXCLUSIV. Petiție pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Avocat Flavia Teodosiu: ”Așa nu se mai poate, Bucureștiul devine focar de infecție din cauza gunoaielor neridicate”

EXCLUSIV. Petiție pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Avocat Flavia Teodosiu: ”Așa nu se mai poate, Bucureștiul devine focar de infecție din cauza gunoaielor neridicate”
Clotilde Armand, apel către Renate Weber: „Să stopăm distrugerea clădirilor istorice şi a patrimoniului verde din Bucureşti” | FOTO MEDIAFAX - Andreea Alexandru
Publicat: 09/12/2020, 17:40
Actualizat: 09/12/2020, 19:36

Clotilde Armand a câștigat fotoliul de primar al Sectorului 1, în urma alegerilor locale, numai că locuitori ai sectorului doresc… demiterea noului edil printr-un referendum, motiv pentru care a fost postată, online, și o petiție în vederea strângerea de semnături pentru declanșarea procedurii de demitere.

ÎN EXCLUSVITATE pentru GÂNDUL.RO, avocatul Flavia Teodosiu – care locuiește și plătește taxe în Sectorul 1 – a declarat că situația este alarmantă, iar Bucureștiul devine un ”focar de infecție” din cauza gunoaielor neridicate din sectorul pe care, acum, îl coordonează Clotilde Armand.

”Asa nu se mai poate, ca Bucureștiul să ajungă un focar de infecție din cauza gunoaiele neridicate în Sectorul 1 și lupta va fi dusă până la capăt”, avertizează Flavia Teodosiu. Totodată, nu este exclusă nici varianta unei acțiuni în instanță, respectiv ”o plângere penală pentru abuz în serviciu” împotriva primarului Clotilde Armand, a mai precizat, pentru GÂNDUL.RO, Flavia Teodosiu.

”Se vor strânge semnăturile necesare îndeplinirii procedurii

Flavia Teodosiu spune că vor fi strânse semnăturile necesare pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit articolului 162 – Încetarea mandatului primarului în urma referendumului, din OUG 57/2019 cu modificările şi completările ulterioare.

”Pentru motivele pe care le vom prezenta în cele ce urmează, cetăţenii Sectorului 1 din Bucureşti doresc demiterea primarului CLOTILDE MARIE BRIGITTE ARMAND prin REFERENDUM.

În acest sens, se vor strânge semnăturile necesare îndeplinirii procedurii prevăzută de Articolul 162 – Încetarea mandatului primarului în urma referendumului, din OUG 57/2019 cu modificările şi completările ulterioare, privind Codul Administrativ:

  • (1) Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, conform procedurii prevăzute la art. 144 şi 145, care se aplică în mod corespunzător.
  • (2) Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, oraşului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.
  • (3) Cererea cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul naşterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărţii de identitate şi semnătură olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului.
  • (4) Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei, oraşului sau municipiului”, se menționează în petiția online inițiată de avocatul Flavia Teodosiu.

”Încălcarea flagrantă, cu ştiinţă, a dispoziţiilor legale impuse de normele sanitare şi de mediu”

În cuprinsul petiției online sunt prezentate și motivele invocate de cetățenii sectorului 1 al Capitalei în demersul lor de a o demite pe Clotilde Armand în urma unui referendum.

Noul edil al Sectorului 1 este acuzat că ”nesocotește interesele generale ale colectivității locale” și, mai mult, ”încalcă dispozițiile legale impuse de normele sanitare și de mediu”.

”Motivele demiterii primarului CLOTILDE MARIE BRIGITTE ARMAND sunt următoarele:

  • Nesocotirea de către aceasta a intereselor generale ale colectivităţii locale şi a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, în sensul în care, timp de peste două luni, a determinat împiedicarea colectării deșeurilor/gunoiului menajer din sectorul 1, generând, în plină pandemie şi criza epidemico-sanitara de virus SARS-COV 2, reale focare de infecţie, punând astfel în pericol sănătatea publică.
  • Încălcarea flagrantă, cu ştiinţă, a dispoziţiilor legale impuse de normele sanitare şi de mediu.

Pentru demararea acestui demers ne sunt necesareaproximativ 65.000 de semnături. Greu, dar nu imposibil. Cetăţenii responsabili ai Sectorului 1 se pot manifesta în mod legal pentru apărarea drepturilor şi intereselor proprii”, se mai precizează în petiția online.

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Cozi kilometrice către peștera Sfântul Andrei. Video
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
Șoc în România. Ce a făcut Klaus Iohannis. S-a aflat adevărul chiar acum
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...