EXCLUSIV | Polițiștii au aflat cine este bărbatul care a încercat să arunce în aer un fost bulibașă din Sintești. Suspectul este un cetățean străin

EXCLUSIV | Polițiștii au aflat cine este bărbatul care a încercat să arunce în aer un fost bulibașă din Sintești. Suspectul este un cetățean străin
Bărbatul care a încercat să omoare un fost bulibașă din Sintești, după ce acesta l-ar fi păcălit cu o sumă mare de bani, este un cetățean sârb
Publicat: 29/07/2023, 08:00

Judiciariștii Poliției Române au reușit să-l identifice pe bărbatul, care, la începutul acestui an, a pus o bombă artizanală pe gardul unui afacerist controversat din localitatea ilfoveană Sintești. Acesta este cetățean străin și a reușit să fugă din țară, motiv pentru care, pe numele său a fost emis un mandat internațional de arestare.

Polițiștii au intrat în alertă maximă la scurt timp după Anul Nou, când un bărbat din Sintești, județul Ilfov, a anunțat că persoane necunoscute i-ar fi montat pe gardul casei ceva care seamănă cu o bombă.

Echipele care au ajuns la fața locului au găsit un dispozitiv exploziv construit după principiile de funcționare ale unei grenade. Cel care construise grenada artizanală folosise un borcan în care pusese cuie. Explozia ar fi trebuit să aibă loc în momentul în care victima ar fi deschis poarta și ar fi tras, în mod involuntar, cuiul de siguranță.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au relevat faptul că borcanul exploziv fusese montat de un singur bărbat, însă identificarea acestuia era imposibilă.

Bărbatul vizat de atentator a povestit că, inițial, ar mai fi fost ținta unui atac, însă atunci a fost vorba doar de o butelie care îi fusese aruncată în curte cu gazul deschis.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru Gândul, că, inițial, bărbatul care a fost ținta atacului nu ar fi dat declarații tocmai sincere.

Lider în mafia deșeurilor din Sintești

Fost bulibașă, acesta este asociat de către autorități drept un element important în angrenajul așa-zisei mafii a deșeurilor, care prosperă în zona respectivă. Împreună cu oamenii săi, Mihai I. este acuzat că ar fi provocat poluarea mediului, după ce ar fi preluat cantități uriașe de anvelope care ar fi trebuit distruse în condiții speciale, dar care, în realitate, au fost arse pe câmp.

Conform anchetatorilor, fostul bulibașă face obiectul unui proces în care ar fi fost deja condamnat, în prima instanță, la 11 ani de închisoare și care ar fi cunoscut în localitate drept o persoană rău platnică.

În acest sens, spun polițiștii, bărbatul și-ar fi înșelat mai mulți cunoscuți, printre care s-ar număra inclusiv rude apropiate. Tocmai de aceea, încă de la început, a existat bănuiala că bomba montată pe gard are legătură cu o astfel de escrocherie.

Audiat de mai multe ori, bărbatul din Sintești a început să recunoască faptul că a înșelat un cetățean sârb, de la care ar fi luat un împrumut în valoare totală de 200.000 de lei, pe care nu l-ar fi returnat.

Conștient că românul nu are de gând să-i mai dea banii, sârbul a început să-i trimită mesaje de amenințare, inclusiv în format video, după ce s-a filmat în timp ce-l amenința cu moartea pe fostul bulibașă.

După ce au probat că bărbatul surprins de camerele de supraveghere în timp ce punea bomba și Dragan Gavrilovic, în vârstă de 60 de ani, sunt una și aceeași persoană, polițiștii au încercat să dea de urma acestuia, însă au ajuns la concluzia că se află pe teritoriul Serbiei.

Surse judiciare au spus, pentru Gândul, că în ciuda gravității faptei, Gavrilovic a fost încadrat doar la infracțiunea de șantaj, după ce specialiștii au ajuns la concluzia că grenada artizanală fusese construită greșit și nu ar fi explodat. Totuși, sursele citate au precizat că nu toți polițiștii care au analizat dispozitivul au fost de părere că acesta era inofensiv.

În aceste condiții, dosarul nu a mai fost trimis la DIICOT, ci la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu. Procurorii au cerut arestarea în lipsă a sârbului, iar pe numele bărbatului a fost emis un mandat internațional de arestare în lipsă, după ce s-a stabilit, cu certitudine, că a părăsit România.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Cât câștigă un polițist local cu liceul la bază față de un medic sau un profesor cu multă experiență

EXCLUSIV | Vărul lui Tzancă Uraganu, accident oribil în timp ce fura dintr-un tir aflat în mers. Sefor a fost strivit chiar de mașina complicilor săi

EXCLUSIV | Ce pedeapsă au primit oamenii temutului Florin Ghenosu după un atac de tip mafiot. Incidentul este legat de o răfuială din Marea Britanie

EXCLUSIV| Motivul șocant pentru care Vlad Obu și-a bătut una dintre ”sclavele sexuale”. Procurorii au stabilit că le „dresa” pe fete ca pe câini

EXCLUSIV | Mama fetei sugrumate de concubin a dormit, fără să știe, cu fiica moartă sub pat. Bărbatul a spus la telefon cum a omorât-o pe Ana Maria

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Eliza Natanticu, la un pas de moarte după ce a luat o bacterie din spital:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Carl Benz, inventatorul primului automobil modern. „Primul meu client a fost nebun. Al doilea voia...