EXCLUSIV | Refugiații ucraineni care spărgeau case în București foloseau o „cheie mincinoasă”. Ce explicații au dat hoții în fața polițiștilor din România

EXCLUSIV | Refugiații ucraineni care spărgeau case în București foloseau o „cheie mincinoasă”. Ce explicații au dat hoții în fața polițiștilor din România
Sursă foto: shutterstock/caracter ilustrativ

Refugiații ucraineni prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă un apartament din Sectorul 3 erau hoți cu multă experiență. Aceștia verificau mai întâi dacă proprietarii sunt acasă, după care acopereau cu frunze vizoarele apartamentelor din jur pentru a nu fi văzuți de vecini.

O femeie a sunat la numărul de urgență 112 în nopatea de 1 spre 2 mai și a anunțat că la ușa unor vecini care nu sunt acasă se întâmplă ceva suspect, în condițiile în care a auzit zgomote ciudate. Aceasta a mai spus că prin vizorul ușii nu se mai vede aproape nimic, dar a reușit cumva să distingă mai multe siluete care par să meșterească la yală.

La fața locului au fost direcționate imediat mai multe echipe ale Secției 12, iar în apropierea scării indicate de reclamantă a fost găsit un bărbat care nu vorbea limba română. Acestea era un anume Roman Hurin, care a prezentat un pașaport ucrainean.

La etajul 4, ascunși la ghenă, au fost găsiți alți doi ucraineni, Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel, care aveau o borsetă în care se găseau mai multe instrumente nesesare spargerii ușilor, între care și o așa numită „cheie mincinoasă”, pe care se presupune că tocmai o folosiseră.

În timp ce polițiștii îi percheziționau pe bărbați, femeia care sunase la 112 a prins curaj și a ieșit din apartament. Cu această ocazie, locatara a constatat că, atât pe vizorul ușii sale cât și cele ale vecinilor din jurul apartamentului vizat de hoți, erau lipite, cu bucăți de bandă adezivă de culoare albă, frunze verzi.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă întocmit, pe numele celor trei ucraineni, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, în buzunarul unuia dintre ei a fost găsită cheia de la un autoturism BMW.

Aveau în mașină o geantă cu scule pentru spart locuințe

La percheziționarea mașinii au fost găsite mai multe documente, dar și o geantă în care se aflau alte unelte folosite de spărgători pentru deschiderea ușilor prin ruperea butucului.

Conduși la audieri, Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel au refuzat să dea declarații, în timp ce Roman Hurin a negat comiterea faptei.

Surse apropiate anchetei au afirmat, pentru Gândul, că cei trei ar fi hoți cu experiență, care au dat lovituri și în alte țări europene.

Neoficial, unul dintre aceștia ar fi recunoscut în fața anchetatorilor români că ar fi încercat să fure pe  motiv că, din cauza războiului din țara lor, ar fi rămas fără bani.

Cu toate că procurorii au solicitat magistraților Judecătoriei Sectorului 3 arestarea tuturor suspecților, judecătorii au decis ca numai Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel să fie arestați preventiv, în timp ce Roman Hurin, ucraineanul care făcea de pază la intrarea în scara blocului, a fost plasat în control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?