Românii s-au bătut pe locurile de muncă sezoniere de pe litoral. Anunțul de angajare care a avut peste jumătate de milion de vizualizări în două zile

Românii s-au bătut pe locurile de muncă sezoniere de pe litoral. Anunțul de angajare care a avut peste jumătate de milion de vizualizări în două zile
Salariul unui bucătar sezonier a plecat de la 6.000-7.000 de lei, cel al unei cameriste de la 3.500 de lei, iar cel al unei recepționere, de la 4.000 de lei
Publicat: 03/04/2024, 08:00
Actualizat: 03/04/2024, 11:00

Proprietara unei agenții de recrutare a forței de muncă ar putea intra în Cartea Recordurilor cu cel mai popular anunț de angajare. Femeia a postat pe rețelele de socializare un video prin care căuta personal sezonier pentru litoralul românesc. Înregistrarea a avut peste jumătate de milion de vizualizări în doar două zile. Salarii atractive, carte de muncă, bonusuri, mâncare și cazare asigurate au fost cuvintele magice care au dus la o competiție strânsă pentru ocuparea unui job sezonier. Din cauza cererii mari, sute de persoane au rămas pe lista de rezerve.

Deși specializată în recrutarea de bone, bucureșteanca Iuliana Hodoș a primit o solicitare pentru personal sezonier din partea unui afacerist care deține mai multe hoteluri pe litoralul românesc. Așa cum își promovează, în general, afacerea, ea a postat un video cu toate detaliile joburilor disponibile, care a bătut recordul ca popularitate online a unui anunț pentru angajări.

În doar două zile, anunțul a avut peste o jumătate de milion de vizualizări, iar în patru zile toate cele o sută de posturi disponibile erau deja ocupate. Ce i-a făcut însă pe sute de români, inclusiv pe cei din diaspora, să își dorească atât de mult să lucreze ca sezonieri pe litoralul românesc? Nivelul de salarizare, dar și alte beneficii oferite de angajator: masă și cazare asigurate, cât și bonusuri.

”Angajatorul deține patru hoteluri cu restaurante în stațiunile Saturn, Mamaia, Eforie Nord și Eforie Sud. Nu sunt restaurante care funcționează 12-14 ore, ci sunt deschise doar de trei ori pe zi, când sunt orele de masă. Se lucrează opt ore pe zi, de luni până sâmbătă. Proprietarul hotelurilor a dorit să angajeze persoane din orice zonă, mai puțin localnici, deoarece nu sunt stabili, s-a întâmplat să lucreze două-trei săptămâni, să-și ia banii și apoi să plece. Important era ca oamenii să aibă o minimă experiență în domeniu și să își dorească un loc de muncă stabil. Eu nu iau comisioane de la cei care vor să se angajeze, ci doar de la cei care solicită personal. Nu îi costă nimic să le găsesc un loc de muncă”, ne-a spus Iuliana Hodoș.

Ce salarii și beneficii a oferit angajatorul

Angajatorul a căutat personal atât pentru hotel, cât și pentru restaurant, iar cel mai mic salariu a plecat de la 3.300 de lei și li s-a oferit picolilor fără experiență. Salariul oferit pentru cameriste a fost între 3.500 și 4.000 de lei, la fel ca și cel al personalului care spală vase; pentru recepționere, între 4.000 și 4.500 de lei (nu s-a cerut să cunoască o limbă străină); pentru ajutor de bucătar între 4.500 și 5.000 de lei; bucătari, între 6.000-7.000 de lei și 10.000 de lei, picoli, între 3.300 și 3.500 de lei; șef de sală restaurant, 5.000 de lei.

Iulian Hodoș a primit cereri de angajare în industria HORECA chiar și din diaspora | Sursă foto: arhivă personală

”Nu mă așteptam ca impactul să fie așa mare. Sunt impresionată de cât de mulți oameni vor să muncească. Noi avem oameni care își caută de muncă, dar nu sunt băgați în seamă. Sunt români care stau departe de copiii lor pentru aceiași bani pe care i-ar putea lua și aici, dar noi îi ignorăm și aducem străini. M-au sunat din diaspora, dar și pensionari cărora nu le ajung pensiile, care vor să spele vase, să facă orice pentru că nu se ajung cu banii pentru traiul de zi cu zi. Erau în stare să muncească și pe jumătate de salariu numai să aibă mâncare și cazare. Au fost și minori din familii cu mulți frați. În cazul lor, pot lucra, dar numai cu semnătura părinților”, ne-a mai spus Iuliana Hodoș.

Sute de persoane au fost trecute pe lista de rezerve

Pentru că nu mai făcea față numărului de cereri extrem de mare, proprietara firmei de recrutare s-a văzut nevoită să suspende apelurile pe care le primea de la numere necunoscute, situație în care intra automat un mesaj de întâmpinare.

Chiar dacă locurile disponibile la cele patru hoteluri s-au ocupat, alte 300 de persoane au fost trecute pe lista de rezerve. Având în vedere succesul neașteptat de care s-a bucurat anunțul său, Iuliana Hodoș intenționează să colaboreze și cu alți proprietari din industria HORECA.

”Vor mai fi locuri disponibile, mai sunt șanse, din ce am înțeles, litoralul este în criză de personal”, a adăugat Iuliana Hodoș.

Sezonul estival va fi deschis pe 1 mai, odată cu vacanța prelungită care va include și zilele libere de Paște.

CITEȘTE ȘI:

Salarii uriașe pentru cei care se angajează la Dedeman. Cât va câștiga un consilier de vânzări în București

EXCLUSIV | Ce salariu ULUITOR poate primi o bonă cu studii superioare. Părinții cu dare de mână nu se uită la bani

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
Exclusiv. La 10 ani de la moartea lui Dinu Patriciu, familia se ceartă pe avere....
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Au trecut 505 ani de la moartea marelui Leonardo da Vinci. Moştenirea lui este încă...