EXCLUSIV | Se cere insolvența unui uriaș distribuitor de băuturi scumpe și dezvoltator imobiliar! De Silva (Casa del Mar), chemată în instanță!

EXCLUSIV | Se cere insolvența unui uriaș distribuitor de băuturi scumpe și dezvoltator imobiliar! De Silva (Casa del Mar), chemată în instanță!
Publicat: 30/09/2022, 18:20
Actualizat: 30/09/2022, 18:24

Unuia dintre cei mai cunoscuți distribuitori de băuturi scumpe din România – dar care se ocupă și cu dezvoltarea imobiliară în Constanța și București – i se cere insolvența în instanță.

Gândul prezintă informații în exclusivitate despre problemele cu care se confruntă De Silva Intermed SRL, firmă controlată de discretul om de afaceri Virgil Călina.

Vineri, 30 septembrie, la Tribunalul București – Secția a VII-a Civilă – a fost înregistrat dosarul 26556/3/2022, având ca obiect ”declanșarea procedurii insolvenței – societăți cu răspundere limitată”.

Firma controlată de milionarul Virgil Călina apare în calitate de debitor asupra căruia planează, acum, spectrul falimentului.

Se cere insolvența unui uriaș distribuitor de băuturi scumpe și dezvoltator imobiliar!

Băuturi first class & dezvoltare imobiliară, dar și acuzații din partea clienților

De Silva Intermed SRL distribuie în România băuturi first class – Moet/Veuve Clicquot -, dar firma controlată de omul de afaceri Virgil Călina este, totodată, și un dezvoltator imobiliar cu proiecte importante.

Proiectele imobiliare sunt localizate în Constanța (Mamaia) și București:

  • Casa del Mar – Mamaia
  • First Residence – Mamaia
  • Park Residence 6 – BucureȘti

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, firma De Silva Intermed SRL întâmpină probleme în relația cu cumpărătorii, motivul fiind calitatea scăzută a apartamentelor livrate și ”gravele probleme de funcționalitate”.

Cumpărătorii apartamentelor, ”obligați să trăiască pe litoral ca în Evul Mediu”

Sursele Gândul afirmă că – în pofida prețului de 1.500 euro/ metru pătrat – clienții De Silva Intermed SRL care au cumpărat sau închiriat apartamente în ansamblul Casa del Mar ”sunt obligați să trăiască pe litoral ca în Evul Mediu, neexistând utilitățile necesare”.

Aceleași surse mai transmit că problemele semnalate la Constanța s-ar regăsi și în București.

Ansamblul Casa del Mar – conform informațiilor prezentate pe site – se află în ”cea mai dorită zonă din Mamaia Nord” și este (sau ar trebui să fie) ”un vis împlinit pentru cei ce își doresc să asculte cântecul valurilor care ajung la țărm”, însă au apărut, iată, întrebări care încă nu și-au primit răspunsul.

Unul dintre aceste răspunsuri poate fi dat, după declanșarea procedurii de insolvență a De Silva Intermed SRL, chiar de judecătorii Tribunalului București.


Citește și:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase