EXCLUSIV | Temutul lider interlop Marius Stripăru, implicat într-un incident violent, în închisoare, după ce s-a luat la bătaie cu trupele de mascați

EXCLUSIV | Temutul lider interlop Marius Stripăru, implicat într-un incident violent, în închisoare, după ce s-a luat la bătaie cu trupele de mascați
Marius Stripăru se află în închisoare din anul 2019, când a fost extrădat din Franța
Publicat: 22/09/2023, 07:00

Temutul lider interlop sibian Marius Crăciun, zis Stripăru, a fost implicat, recent, într-un incident violent care s-a produs în curtea Penitenciarului Craiova, după ce s-ar fi încăierat cu mai mulți luptători din cadrul grupei de intervenție rapidă. Bărbatul a fost considerat mâna dreaptă a lui Ion Clămparu și este închis în România din noiembrie 2019, când a fost extrădat din Franța.  

Originar din Sibiu, Marius Crăciun a fost asociat de autoritățile din România cu Ion Clămparu, românul care, la începutul anilor 2000, reușise să controleze cu autoritate piața prostituției de la periferia Madridului.

Poreclit Stripăru, Crăciun nu ar fi acționat, însă, numai în Spania. Acesta era condamnat în țară, de Curtea de Apel Alba Iulia, la 8 ani de închisoare pentru trafic de droguri și era cunoscut ca lider al unei grupări din Sibiu, care era specializată în infracțiuni cu violență. După o perioadă în care a stat ascuns în Franța, el a fost prins, la 1 octombrie 2019, la Lyon, pe baza unor informații furnizate de Poliția Română.

O lună mai târziu, Stripăru a fost adus în România și încarcerat în Penitenciarul Craiova, în condiții de maximă siguranță, mai ales că este considerat un deținut cu potențial de risc ridicat.

Supărat că i s-a cerut să se mute de la umbră la soare

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că liderul interlop ar avea unele probleme de sănătate, generate de consumul de anabolizante, pe care le-ar fi utilizat în mod excesiv, pentru creșterea masei musculare. Sursele citate au mai afirmat că deținutul ar avea unele afecțiuni cardiace, dar și probleme de vedere.

În acest context, la data de 21 august bărbatul trebuia transferat, împreună cu mai mulți condamnați, la un spital penitenciar. Pentru că în curtea de transfer era soare, acesta ar fi solicitat unui gardian să-i permită să caute un loc la umbră, unde să aștepte duba.

Angajatul penitenciarului ar fi fost de acord, însă luptătorii trupelor de intervenție rapidă i-ar fi cerut să revină la soare, în rând cu toată lumea, pentru a evita o eventuală revoltă din partea celorlalți deținuți, care s-ar fi putut simți nedreptățiți.

Sursele citate au precizat că, în acel moment, deținutul s-ar fi înfuriat și ar fi devenit, brusc, violent. Acesta s-ar fi repezit la unul dintre angajații închisorii, moment în care ar fi fost imobilizat, mai întâi cu spray lacrimogen și mai apoi prin forță, mai ales că are o constituție foarte solidă și nu ar fi fost ușor de pus la pământ. Ulterior, pe numele acestuia ar fi fost întocmit un raport de incident, care va atârna greu atunci când deținutul va solicita să fie liberat condiționat.

Stripăru, mâna dreaptă a lui Cap de porc

Adrian Marius Crăciun a fost unul dintre locotenenţii interlopului Ioan Clămparu. După destructurarea grupării Clămparu şi ispăşirea mai multor pedepse, Crăciun alături de alte persoane ar fi înfiinţat, la Sibiu, gruparea Lenis care ar fi terorizat oraşul şi împrejurimile ani la rând. Gruparea Lenis a fost destructurată, în 2009, de procurorii DIICOT.

CITIȚI ȘI:

Ioan Clămparu, adus din Spania pentru a executa pedeapsa: câți ani va sta după gratii unul din cei mai periculoși interlopi români

EXCLUSIV | Cum a scăpat de condamnare liderul interlop Butoane, în dosarul de crimă organizată în care este acuzat că a trișat la barbut

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Retragerea lui Piedone. E atacat în propriul fief
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto