EXCLUSIV | Văduva și ginerele lui Dumitru Puzdrea, martori „cheie” în dosarul morții milionarului. Acesta tocmai încheiase o afacere de 60 mil. euro

EXCLUSIV | Văduva și ginerele lui Dumitru Puzdrea, martori „cheie” în dosarul morții milionarului. Acesta tocmai încheiase o afacere de 60 mil. euro
Dumitru Puzdrea a murit, miercuri dimineață, în condiții suspecte
Publicat: 29/06/2023, 07:00

Văduva și ginerele multimilionarului bucureștean Dumitru Puzdrea, care a murit miercuri, după ce a căzut de la balconul vilei sale, au fost interogați de polițiști, iar declarațiile acestora ar putea fi decisive în economia anchetei, aflate abia la început. Fostul politician abia încheiase, prin intermediul fiicei sale, o afacere care i-ar fi adus 60 de milioane de euro de la una dintre cele mai mari companii imobiliare din țară.

Milionarul Dumitru Puzdrea, în vârstă de 80 de ani, a fost găsit mort în casă, miercuri dimineață. Surse judiciare au afirmat că acesta a fost găsit de soție. Milionarul era căzut în curte, plin de sânge, la cap și la brațul stâng.

La fața locului au ajuns, în scurt timp, un echipaj SMURD și o echipă de polițiști din cadrul Secției 2. După ce a fost constatat decesul, la fața locului au ajuns mai mulți ofițeri ai Serviciului Omoruri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și o echipă de criminaliști, care au început cercetarea la fața locului.

Din primele cercetări, anchetatorii și-au dat seama că omul de afaceri a căzut de la înălțime, cel mai probabil de la balconul vilei. La etaj nu erau urme de răvășire sau alte elemente din care să reiasă că Dumitru Puzdrea ar fi fost atacat. Totuși, în urma cercetării la fața locului, nu a fost găsit un bilet de adio, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor de suicid.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru Gândul, că au fost audiate toate persoanele care au fost acasă în jurul orei la care s-a produs tragedia. În acest context s-a stabilit că sigurele persoane care trecut prin locul în care a fost găsit cadavrul au fost ginerele și menajera lui Dumitru Puzdrea.

Surse judiciare au afirmat că la adresa la care locuia omul de afaceri este o curte cu două imobile, unul lângă altul. Într-o casă stau soții Puzdrea, iar în cea de-a doua, fiica și soțul ei, Marian David Dinu. Undeva înainte de ora 07:00, ginerele David Dinu a plecat și a pășit exact prin locul în care a murit socrul său multimilionar, însă le-a fi spus polițiștilor că nu a observat nimic suspect.

Aproximativ o oră mai târziu, la poartă a apărut menajera, care a sunat-o pe soția afaceristului, Iosefina Mihaela Puzdrea, să vină și să-i deschidă poarta.

Milionarul avea probleme de sănătate

Soția ar fi spus că, la momentul respectiv, se afla într-o cameră aflată la demisol, în condițiile în care doarme separat de soțul său, iar în momentul în care a ieșit ca să ajungă la poartă, l-a văzut pe acesta nemișcat, întins pe aleea dintre cele două imobile.

Sursele Gândul au afirmat că, până în acest moment, principala ipoteză de lucru este sinuciderea. Motivul pentru care Dumitru Puzdrea, ar fi recurs la gestul extrem ar fi legat de unele probleme grave de sănătate.

Dumitru Puzdrea s-a născut la data de 17 octombrie 1942, în comuna gorjeană Turburea. Acesta a fost deputat de Neamț din partea PRM și apoi, între 2000 și 2008, a fost deputat PNL.

Cunoscut în mediul de afaceri ca proprietar al complexului Expo Flora, din zona Herăstrău, acesta ar fi încheiat o înțelegere să vândă terenul de aproximativ 37.000 de metri pătrați către una dintre cele mai mari companii imobiliare din România, pentru suma de 60 de milioane de euro. Terenul respectiv include 19 clădiri vechi, ce urmează să fie demolate de către dezvoltator, care va construi o zonă rezidenţială. Înțelegere pentru vânzarea terenului ar fi fost semnată de către fiica lui Dumitru Puzdrea, Andreea Ruxandra Marinescu.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?