EXCLUSIV VIDEO | Cum își teroriza vecinii bărbatul suspectat că și-a incendiat mătușa: „Ne-a amenințat că ne face felul!” RECLAMAT încă de acum 3 ani

Publicat: 08/11/2023, 07:00

Ies la iveală noi detalii șocante despre Alexandru Ionuț Popa, bărbatul suspectat că și-a incendiat mătușa într-o scară de bloc din Sectorul 6. Comportamentul violent și conflictual al acestuia nu le era străin oamenilor din jurul său, acesta terorizându-și și vecinii din blocul în care locuia cu chirie. Deși în urmă cu trei ani a fost reclamat la poliție de președintele blocului în care locuia, până acum – când tragedia întâmplată a scos la iveală tarele unui om periculos și agresiv – nu s-a luat absolut  nicio măsură.

O femeie care locuiește în același bloc în care stătea și bărbatul suspect în cazul crimei odioase din cartierul Giulești împreună cu mama lui, a povestit, în exclusivitate pentru Gândul, momentele de teroare prin care a fost nevoită să treacă. Aceasta a fost amenințată în repetate rânduri de Alexandru Popa că „i se va face felul.”

„Ne-a amenințat că ne bate și că ne face felul”

Femeia a explicat, pentru Gândul, cum a început conflictul dintre ea și Alexandru Popa, dar și cum a ajuns să trăiască, de fiecare dată când îl întâlnea prin cartier, sub imperiul fricii și al amenințărilor pe care le primea de la el.

„Nu este proprietar, este chiriaș. Aici locuia. Venea numai seara. Ziua nu m-am întâlnit decât o dată cu dânsul. În rest, nu știu nimic de el..că lucra, că nu lucra. Nu știu nimic. Am avut un conflict cu dânsul acum două săptămâni și a venit la mine să-mi vorbească urât. M-a înjurat. Mi-a adresat fel și fel de injurii și mi-a spus că „nu mă iartă” și că „o să mă prindă și că o să-mi facă ceva”. De ce a reacționat așa? A reacționat așa pentru că acum o lună și ceva i-au pus domnii de la termopane geamurile la balcon și și-au uitat o bormașină de înșurubat.

Eu m-am dus să le duc bormașina ca să nu o fure altcineva. Am făcut un pas să intru în apartament și a început să țipe la mine, zicându-mi să ies afară pentru că i-am violat domiciliu. I-am spus: «Măi copile, eu nu am nimic cu tine. Eu vreau să dau bormașina asta.» De atunci, pe unde mă întâlnea, prin stația de autobuz, pe oriunne, tot timpul se uita urât, mă provoca să vorbesc cu dânsul ca să se ia de mine. Acum două săptămâni a avut loc acest conflict. A început să ne înjure și pe mine și pe tânărul cu care stăteam de vorbă și pe soția lui. Ne-a amenințat că ne bate și că ne face el felul”, a relatat aceasta.

„Mi-e frică. E periculos!”

În urma disputei dintre ei, femeia a sunat la 112. Polițiștii au stat de vorbă cu bărbatul, însă nu a recunoscut nimic din cele întâmplate. De teamă să nu i se întâmple ceva, aceasta nu i-a făcut nicio reclamație.

„Am dat telefon la 112, a venit poliția. A stat de vorbă cu el în casă și nu a vrut să recunoască nimic. A spus că nu e adevărat și că sunt lucruri inventate de noi. Cei de la poliție mi-au zis: «Doamnă, dacă vreți să-i faceți reclamație la poliție se face în termen de 30 de zile.» Eu am spus: «bine!» Ei m-au întrebat dacă vor să merg atunci și le-am spus că nu merg pentru că era târziu.

Era ora 21:00. Le-am spus că îi fac reclamație în termen de 30 de zile. În perioada aceasta am stat și m-am gândit că dacă îi fac reclamație…mi-e frică. E periculos. M-au întrebat dacă era în stare de ebrietate, dacă era drogat, dar nu am știu ce să le zic pentru că este a doua oară când îl văd. Nu-l cunosc”, a completat vecina suspectului.

„Mi-a fost frică să fac această reclamație”

Luni a aflat din presă că omul de care se teme și împotriva căruia nu a îndrăznit să facă plângere la poliție și-a incendiat mătușa într-o scară de bloc.

„Ieri(n.r – luni), ieșind din blocul vecin era un polițist și un domn civil. Polițistul mi-a spus: Nu ați venit să faceți reclamație. I-am spus: «Domnul polițist, mi-e frică! Fie că îi fac, fie că nu-i fac, e periculos! Mi-e frică să fac această reclamație» Mi-a spus: «Vor veni colegi să stea de vorbă cu dumneavoastră și să vă întrebe cum s-a întâmplat.» Nu a venit nimeni. Am adresa dată, tot. În timpul acesta, un domn civil a urcat la mama lui. Altceva nu mai știu. Ca să aud la actualități ceea ce a făcut el, crima respectivă”,  a mai spus femeia.

„A sărit să dea în ele. Au fimările duse la poliție. Nu s-a luat nicio măsură de trei ani”

Alexandru Ionuț Popa a fost reclamat la poliție, în urmă cu trei ani, de președintele blocului în care locuia, după ce ar fi fost violent într-o discuție cu președintele și casierul imobilului. Nu s-a luat nicio măsură, iar bărbatul a continuat să amenințe și să terorizeze oamenii.

„Locuiesc aici de aproximativ trei ani. Stau cu chirie. Au mai existat probleme în afară de conflictul cu mine. Am înțeles că a mai avut un conflict cu președinta blocului și cu doamna casier, acum trei ani. S-a dus să plătească întreținerea și nu știu ce au zis dânsele că a sărit să dea în ele, a început să dea cu pumnii în ghereta unde se fac încasările, iar pe doamna președintă a îmbrâncit-o.

Are și filmările duse la poliție, la Circa de Poliție 25. Nu s-a luat nicio măsură de trei ani. Au făcut reclamație la poliție și nu au primit niciun răspuns. Deși avea dovezi. Da, cu camerele de luat vederi. M-a întrebat domnul polițist: «Aveți camere?» I-am spus: «Domnule, nu avem!» Camerele care se văd acum sunt pentru materialele de construcție, de pe șantier. Era și întuneric atunci. Era noapte”, a povestit femeia pentru Gândul.

Ce au surprins camerele de supraveghere din scara blocului? – Imagini din film de groază!

Polițiștii au ridicat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din scara blocului, iar scenele par desprinse dintr-un film de groază. În imagini se vede cum un bărbat care ține o canistră – care s-a dovedit că era plină cu benzină – se ceartă cu victima, în timp ce, de față, sunt alte două femei.

La un moment dat, agresorul aruncă spre ea un prim jet de combustibil, iar aceasta încearcă să fugă. Alunecă însă pe benzina împrăștiată pe jos și se prăbușește, moment în care criminalul o lovește, de două ori, cu piciorul în față, lăsând-o inconștientă.

În timp ce stă nemișcată, individul toarnă peste ea restul de lichid inflamabil și îi dă foc cu ceva ce pare a fi o brichetă.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Tatăl criminalului care și-a ars mătușa de vie a fost garda de corp a lui Gigi Becali! A împușcat un om pentru patronul FCSB

UPDATE | Crima odioasă din Giulești: Femeia incendiată de nepot a ars de vie. Bărbatul a cumpărat benzina cu câteva ore înainte de crimă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete