EXCLUSIV VIDEO | Ștefan Dumitrașcu, arhitect: „Jumătate din clădirile cu risc seismic din București sunt compromise. Să nu dea Dumnezeu să lovească nenorocirea ca la turci”

Publicat: 06/03/2023, 22:00

Ștefan Dumitrașcu, arhitect șef al Sectorului 3, a precizat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că situația în ceea ce privește riscul seismic în Capitală este una gravă, iar cele mai multe clădiri care sunt extrem de vulnerabile sunt deja compromise.

„Povești de tipul că am montat două schele la clădirea de la Club A, Blănari 4, o clădire cu parter și două etaje, situată în Centrul Istoric al Bucureștiului, sunt povești de adormit copiii. Evident că în cele 309 de clădiri listate în Risc Seismic I în București, mai mult de jumătate sunt clădiri care sunt deja compromise. Evident, sunt împotriva distrugerii patrimoniului, dar nimeni nu poate să-mi spună că ruienele de la Calea Moșilor, precum Hanul Solacolu, mai reprezintă ceva”, a explicat Ștefan Dumitrașcu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Arhitectul șef al Sectorului 3 a mai precizat că  hârtiile „nu-i vor salva pe indolenți și incompetenți”.

„Nu orice este vechi este și valoros”

„Trebuie să facem o diferență, între a salva niște vieți, și a ne crampona de reabilitarea oricărei clădiri, care și-a consumat perioada de existență și a fost neglijată zeci de ani. Nu orice este vechi este și valoros, cum nu oricine este bătrân este și înțelept (…) să nu dea Dumnezeu să lovească nenorocirea ca la turci, noaptea, la minus 5 grade, să știți că hârtiile nu ne vor ajuta, sau nu-i vor ajuta pe indolenți și pe incompetenți”, a mai precizat Ștefan Dumitrașcu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase