EXCLUSIV VIDEO | Un pasaj numit „căință”. Reclamații și nemulțumiri după inaugurarea pasajului Doamna Ghica. „Face «poc-poc», nu ne putem odihni!”

Publicat: 27/09/2023, 10:00

Nici nu s-a deschis bine circulația pe pasajul Doamna Ghica, undeva la aproape trei săptămâni, că au și apărut deja problemele. Mai exact, cei care locuiesc în blocurile aflate de-o parte și de alta a pasajului, se plâng de zgomotul pe care îl produc rosturile de dilatație. Pentru locatarii din blocurile cu pricina, visul inaugurării pasajului – anunțat cu mare tam-tam de către oficiali – s-a transformat într-un adevărat coșmar.

Mulți nu au văzut o altă rezolvare și au făcut sesizări către primărie, sperând că se vor lua măsuri și că, în curând, se vor putea odihni, fără să fie nevoiți să suporte zgomotele care le afectează liniștea.

„Se aude când trece fiecare mașină și trec multe”

Delia locuiește într-un bloc situat lângă Pasajul Doamna Ghica. Femeia a explicat, pentru Gândul, că este deranjată de zgomotul pe care îl produc rosturile, mai ales, acum, când vremea de septembrie permite încă să lase geamurile deschise.

„Zgomotul de la rosturile acestea deranjează pe toată lumea de aici. Când trece fiecare mașină pe pod se aude. Noi stăm aici, deasupra, și ne deranjează foarte mult. Noaptea închidem geamurile ca să nu se mai audă atât de tare, dar încă mai e cald afară, trebuie deschise. E foarte greu. Se aude când trece fiecare mașină și trec multe. Toată lumea se plânge pe unde poate. Și pe facebook”, a explicat situația interlocutoarea Gândul.

Să acționeze cineva! Nu vine nimeni. Nu-i interesează!

Reclamațiile cu privire la situația pasajului de la Doamna Ghica se înmulțesc. Oamenii își exprimă nemulțumirile, atât pe rețelele de socializare, cât și prin reclamații la primărie. Până acum, situația a rămas neschimbată.

„Ne plângem și nu a luat nimeni nicio măsură. Sunt pe grupul acela de facebook cu pasajul Doamna Ghica și pe grup spuneau că au făcut niște reclamații la primărie, dar nu se face nimic. Deja se împlinește o lună de când i-a dat drumul și nu se rezolvă nimic.

Se aude și când închidem geamurile, dar mai slab. Acum merg acasă și face «poc-poc». Nu pot să mă odihnesc. Toate blocurile au aceeași problemă, cele din jurul pasajului. Nu ne putem odihni din cauza lor. Au făcut reclamații, v-am zis, dar nu știu. Să acționeze cineva! Nu vine nimeni. Nu-i interesează! Poate vine totuși cineva dacă facem multe reclamații”, a adăugat Delia.

„S-a ținut cont vreodată la caietul de sarcini din SEAP de nivelul de zgomot produs de aceste rosturi de dilatație?”

Oamenii încearcă să atragă atenția și pe grupurile de facebook, acolo unde discuțiile și comentariile sporesc și mai mult nemulțumirea cu privire la situația apărută după inaugurarea pasajului.

„O întrebare pentru autorități, dacă nu, o sa caut eu. S-a ținut cont vreodată la caietul de sarcini din SEAP de nivelul de zgomot produs de aceste rosturi de dilatație, tinând cont că acest pasaj este construit într-o zonă rezidențială foarte aglomerată si foarte aproape de blocuri?

Pun pariu că nu pentru că noi, cei din zonă, nu am contat și nu contăm vreodată atunci când este vorba de ceva mai scump, dar care ne ajută și pe noi cei din zonă. Am căutat și am găsit pe internet că există în lume și rosturi de dilatație silentioase”, a scris locatarul pe o pagină de facebook.

Pasajul Doamna Ghica, inaugurat în urmă cu aproape trei săptămâni, după trei ani de întârziere

Jurnaliștii Gândul au luat atunci pulsul din teren și au aflat de la oamenii intervievați de ce cred că pasajul nu va rezolva problema traficului, una care macină nervii bucureștenilor de ani buni și nimeni nu-i găsește vreun „leac.” Locatarii s-au plâns, încă de atunci, de zgomot, mizerie, dar și de utilitatea pasajului.

Lucrarea avea termen de finalizare pentru anul 2020

Contractul pentru construcția Pasajului Doamna Ghica a fost semnat în data de 16.05.2019 pe vremea primarului general Gabriela Firea și este finalizat după 3 ani de la semnarea acestuia, deși constructorul avea termen de finalizare 15 luni.

  • Valoarea lucrărilor de proiectare și execuție se ridica la 110.034.377,95 lei fară TVA, adică undeva la 28 de milioane euro şi vizează fluidizarea circulaţiei din zona Colentina – Doamna Ghica.
  • Pasajul Doamna Ghica este prevăzut cu 4 benzi dispuse pe 2 sensuri de mers. Lungimea pasajului este de 216 metri, viteza de proiectare de 50 km/h, iar rampele de acces au lungimi de cate 96 de metri.
  • Astfel, sunt asigurate cate 2 benzi de circulație pe sens de câte 3.50m și o bandă de încadrare de 1.00m.
  • Soluția proiectată a luat în calcul și posibilitatea amenajării unei linii de transport în comun electrificată de tip tramvai. În aceasta variantă se pot amenaja 2 linii de tramvai în axul podului separate de carosabil prin borduri prefabricate.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Pasajul Doamna Ghica, deschis circulației, după ani de întârziere. Bucureștenii, nemulțumiți de marea inaugurare: „Nu îi văd rostul”

VIDEO EXCLUSIV | De ce a fost întârziat atât de mult Pasajul Doamna Ghica. Andrei Rigu (USR): „Era nevoie de o finanțare mare, erau și niște datorii”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului