Scandal la ședința CGMB. Aurelian Bădulescu, după comentariile unui consilier PNL: „Îți rup urechile, dacă te prind. A scos-o mă-ta” | UPDATE

Scandal la ședința CGMB. Aurelian Bădulescu, după comentariile unui consilier PNL: „Îți rup urechile, dacă te prind. A scos-o mă-ta” | UPDATE
Publicat: 02/06/2021, 17:15
Actualizat: 02/06/2021, 17:17

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) s-a întrunit, miercuri, într-o ședință în care se dezbat mai multe proiecte, printre care modernizarea și extinderea secției ATI a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie” din București. De asemenea, se solicită supraînălțarea trecerilor de pieteni și amenajarea Pieței „Ion Rațiu” în centrul orașului.

UPDATE 17:15: Schimbarea denumirii bulevardului „Vasile Milea” în „Doina Cornea” a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului București

UPDATE 14.15: Proiectul privind amenajarea Pieței „Ion Rațiu” a creat scandal la ședința CGMB. Aurelian Bădulescu a spus că socialiștii i-au respectat pe politicienii de dreapta din partidele istorice și că PSD a montat statuia lui Ion C. Brătianu în Piața Universității din București. În replică, Cătălin Deaconescu (PNL) i-a transmis lui Bădulescu că statuia a fost scoasă de comuniști și reașezată în Piață de PSD. „Deci a fost scoasă tot de dumneavoastră, de comuniști”, a adăugat Deaconescu.

Intervenția consilierului PNL l-a scos din minți pe Aurelian Bădulescu: „A scos-o mă-ta. Comuniști au fost mă-ta și tac-tu. Îți rup urechile, dacă te prind”, a fost reacția lui Aurelian Bădulescu.

Proiectul a fost ulterior aprobat cu 34 de voturi „pentru”.

UPDATE 11.54: Extinderea secției ATI a fost votată cu 55 de voturi „pentru” (unanimitate de voturi)

Știrea inițială

Unul dintre proiectele care se află pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri prevede extinderea secției ATI de la „Marie Curie”.

Conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie” din București solicită acordul de la Primăria Capitalei pentru modernizarea și extinderea Secției de Tarapie Intesivă. Potrivit proiectului care se va dezbate în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de miercuri, situația de la ATI din acest spital este critică, secția fiind total neîncăpătoare.

„Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie” ne aduce la cunoștință faptul că Secția de Terapie Intensivă nou-născuti din cadrul acestui spital a devenit neîncăpătoare, având cereri pentru internări nu numai din București și din sudul țării, ci și din toate zonele țării.

Analizele statistice oficiale arată date critice pentru secția aceasta, dar și pentru situația pacienților care stau în așteptarea unui tratament. Astfel, din lipsa de locuri, unii pacienți nu ajung niciodată să aibă parte de un tratament, se arată în raportul de specialitate al proiectului care este inclus pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri.

Bulevardul Vasile Milea ar putea deveni „Doina Cornea”

De asemenea, consilierii PNL din CGMB propun ca o parte din Bulevardul Vasile Milea să se numească „Doina Cornea”, iar o intersecție din centrul Bucureștiului să fie denumită Piața „Ion Rațiu”.

Potrivit unor proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri, 2 iunie, se propune ca o parte din bulevardul Vasile Milea (sectorul 6), de la intersecţia cu Splaiul Independenţei până la intersecţia cu Bulevardul Iuliu Maniu să poarte numele de Bulevardul Doina Cornea.

Totodată, potrivit proiectului, de la intersecţia cu Bulevardul Iuliu Maniu până la intersecţia cu Bulevardul Drumul Taberei,  „Vasile Milea” ar urma să poarte numele de Bulevardul general Paul Teodorescu.

Trecerile de pietoni de lângă școli, supraînălţate

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București prevede ca trecerile de pietoni de lângă școli să fie supraînălţate.

Potrivit proiectului, este vorba de trecerile de pietoni nesemaforizate situate la o distanţă mai mică de 300 de metri de unităţile de învăţământ.

„În vederea sporirii gradului de siguranţă rutieră din proximitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Bucureşti, se aprobă demararea procedurilor de supraînălţare a trecerilor de pietoni nesemaforizate situate la o distanţă mai mică de 300 de metri de oricare din intrările în incinta acestora, acolo unde nu se afectează circulaţia mijloacelor de transport în comun”, se arată în proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Gafă colosală! Nicoleta şi-a arătat 'luciul' 🙊 Paparazzii au surprins TOT
FOTO. Imagini incendiare cu iubita fotbalistului în bikini! Cum arată după ce a născut gemeni
Ce avea în buzunare Cătălin Cherecheș în momentul în care a fost prins de polițiștii...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
😮 Cât de bine arată noua Dacia Duster. SUV-UL românesc merită toți BANII 😮
Exclusiv! Ce se întâmplă cu matușa lui Cătălin Cherecheș. Ce riscă femeia, după ce primarul...
Alături de cine va fi înmormântată Rona Hartner? Actrița va fi înhumată pe 1 Decembrie
Copilul care a prezis pandemia vine cu profeții pentru 2024. Adolescentul avertizează asupra unor dezastre...
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Vedetele din România care și-au aranjat TOATE ALEA fără RUȘINE! Începem cu Gina Pistol! Mamă,...
ADEVĂRUL! Cel mai IMPORTANT moment al secolului a fost o MARE FARSĂ pentru că...
Gata coşmarul pentru HALEP! Anunţul cel mare al TAS: E posibil ca...
Două anotmpuri în aceeași zi. Vremea de Sfântul Andrei
Programul supermarketurilor și mallurilor din capitală pentru 30 noiembrie și 1 decembrie. Care sunt deschise...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Dragule, ce-ți place mai mult la mine ? Corpul perfect sau fața...