Scandal la ședința CGMB. Aurelian Bădulescu, după comentariile unui consilier PNL: „Îți rup urechile, dacă te prind. A scos-o mă-ta” | UPDATE

Scandal la ședința CGMB. Aurelian Bădulescu, după comentariile unui consilier PNL: „Îți rup urechile, dacă te prind. A scos-o mă-ta” | UPDATE
Publicat: 02/06/2021, 17:15
Actualizat: 02/06/2021, 17:17

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) s-a întrunit, miercuri, într-o ședință în care se dezbat mai multe proiecte, printre care modernizarea și extinderea secției ATI a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie” din București. De asemenea, se solicită supraînălțarea trecerilor de pieteni și amenajarea Pieței „Ion Rațiu” în centrul orașului.

UPDATE 17:15: Schimbarea denumirii bulevardului „Vasile Milea” în „Doina Cornea” a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului București

UPDATE 14.15: Proiectul privind amenajarea Pieței „Ion Rațiu” a creat scandal la ședința CGMB. Aurelian Bădulescu a spus că socialiștii i-au respectat pe politicienii de dreapta din partidele istorice și că PSD a montat statuia lui Ion C. Brătianu în Piața Universității din București. În replică, Cătălin Deaconescu (PNL) i-a transmis lui Bădulescu că statuia a fost scoasă de comuniști și reașezată în Piață de PSD. „Deci a fost scoasă tot de dumneavoastră, de comuniști”, a adăugat Deaconescu.

Intervenția consilierului PNL l-a scos din minți pe Aurelian Bădulescu: „A scos-o mă-ta. Comuniști au fost mă-ta și tac-tu. Îți rup urechile, dacă te prind”, a fost reacția lui Aurelian Bădulescu.

Proiectul a fost ulterior aprobat cu 34 de voturi „pentru”.

UPDATE 11.54: Extinderea secției ATI a fost votată cu 55 de voturi „pentru” (unanimitate de voturi)

Știrea inițială

Unul dintre proiectele care se află pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri prevede extinderea secției ATI de la „Marie Curie”.

Conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie” din București solicită acordul de la Primăria Capitalei pentru modernizarea și extinderea Secției de Tarapie Intesivă. Potrivit proiectului care se va dezbate în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de miercuri, situația de la ATI din acest spital este critică, secția fiind total neîncăpătoare.

„Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie” ne aduce la cunoștință faptul că Secția de Terapie Intensivă nou-născuti din cadrul acestui spital a devenit neîncăpătoare, având cereri pentru internări nu numai din București și din sudul țării, ci și din toate zonele țării.

Analizele statistice oficiale arată date critice pentru secția aceasta, dar și pentru situația pacienților care stau în așteptarea unui tratament. Astfel, din lipsa de locuri, unii pacienți nu ajung niciodată să aibă parte de un tratament, se arată în raportul de specialitate al proiectului care este inclus pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri.

Bulevardul Vasile Milea ar putea deveni „Doina Cornea”

De asemenea, consilierii PNL din CGMB propun ca o parte din Bulevardul Vasile Milea să se numească „Doina Cornea”, iar o intersecție din centrul Bucureștiului să fie denumită Piața „Ion Rațiu”.

Potrivit unor proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri, 2 iunie, se propune ca o parte din bulevardul Vasile Milea (sectorul 6), de la intersecţia cu Splaiul Independenţei până la intersecţia cu Bulevardul Iuliu Maniu să poarte numele de Bulevardul Doina Cornea.

Totodată, potrivit proiectului, de la intersecţia cu Bulevardul Iuliu Maniu până la intersecţia cu Bulevardul Drumul Taberei,  „Vasile Milea” ar urma să poarte numele de Bulevardul general Paul Teodorescu.

Trecerile de pietoni de lângă școli, supraînălţate

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București prevede ca trecerile de pietoni de lângă școli să fie supraînălţate.

Potrivit proiectului, este vorba de trecerile de pietoni nesemaforizate situate la o distanţă mai mică de 300 de metri de unităţile de învăţământ.

„În vederea sporirii gradului de siguranţă rutieră din proximitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Bucureşti, se aprobă demararea procedurilor de supraînălţare a trecerilor de pietoni nesemaforizate situate la o distanţă mai mică de 300 de metri de oricare din intrările în incinta acestora, acolo unde nu se afectează circulaţia mijloacelor de transport în comun”, se arată în proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?