În așteptarea tramvaiului care nu mai vine. Nu toți călătorii au aflat că linia 1-10 din București a fost întreruptă la Apaca

În așteptarea tramvaiului care nu mai vine. Nu toți călătorii au aflat că linia 1-10 din București a fost întreruptă la Apaca
Câteva persoane așteptau tramvaiul la Apaca, vineri, când linia era suspendată
Publicat: 28/05/2021, 17:31

Chiar dacă linia 1-10 a fost întreruptă de mai multe zile pe Bulevardul Vasile Milea din București, unii călători încă mai așteaptă tramvaiul pe refugiul de la Apaca. În ceea ce privește lucrările care trebuie realizare în zonă, acestea încă nu au început, deși amplasamentul a fost predat încă de marți.

Nu toți călătorii din București care circulau înainte cu tramvaiul pe bulevardul Vasile Milea au aflat că aceste linii au fost deviate sau suspendate.

Vineri, la orele amiezii, pe refugiul de la Apaca încă se aflau persoane care așteptau tramvaiele de pe aceste linii.

Și asta pentru că în afară de două foi A4, cu o hartă nu foarte inteligibilă, lipite la capetele peroanelor, niciun alt semn nu arată că linia respectivă este închisă.

Lucările de modernizare a căii de rulare încă nu au început

Aceeași situație se regăsea vineri și la intesecția Vasile Milea cu Timișoara, unde mai multe persoane așteptau degeaba tramvaiul.

În zona respectivă ar fi trebuit să înceapă deja lucrările de modernizare a căii de lucrare, însă, vineri, la amiază, pe tot bulevardul Vasile Milea nu se găsea „urmă” de utilaj sau picior de muncitor.

Cel mai probabil, lucrările vor începe de săptămâna viitoare, când se vor institui și restricții de circulație.

„Pe Bd. Vasile Milea, de la intersecția cu Bd. Timișoara (fără afectarea intersecției), până în dreptul intrării în benzinăria OMV, începând cu data de 02 iunie a.c., se vor institui restricții de circulație, după cum urmează:

Pe Bd. Iuliu Maniu,  în zona intersecției cu Bd. General Vasile Milea, se vor aplica restricții succesive, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire, urmând a se asigura 2 benzi de circulație pe fiecare sens de deplasare”, se arată într-o informare de la Brigada Rutieră a Capitalei.

Lucrările vor fi realizate fără închiderea circulației autovehiculelor sau pietonilor

Potrivit sursei citate, lucrările vor fi realizate fără închiderea circulației autovehiculelor sau pietonilor, în zona căii de rulare a tramvaielor, fără afectarea benzilor curente de circulației de pe Bd. General Vasile Milea.

Primăria Municipiului București a predat de marți, 25 mai, amplasamentul de pe Vasile Milea către S.C. URBAN PROFILE GRELE S.R.L.,câștigătorul procedurii de achiziție publică,  pentru demararea lucrărilor la proiectul ”Modernizare linie de tramvai pe B-dul G-ral Vasile Milea de la intersecția cu B-dul Timișoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV”.

„Proiectul vizează modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă a liniei de tramvai de pe Bd. Vasile Milea, pe care circulă tramvaiele 1 și 10, pe tronsonul cuprins între Bd. Timișoara și accesul în benzinăria OMV dinspre Pasajul suprateran Basarab”, potrivit Primăriei Capitalei.

Valoarea proiectului de pe Vasile Milea este de peste 28 de milioane de lei

Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului, se vor executa următoarele lucrări:

  • refacerea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare;
  • înlocuire traverse, șine, prinderi, amortizoare de zgomote și vibrații, înlocuirea stâlpilor de susținere a rețelei de contact;
  • înlocuirea firelor de la rețeaua de contact, inclusiv elementele de susținere, refacerea peroanelor de pe tronson cu respectarea standardelor și normelor în vigoare;
  • lucrări de reabilitare la pasajul subteran pietonal, lucrări la iluminatul public.

Valoarea totală a lucrărilor este de peste  28 de milioane de lei, din bani europeni.

Pentru aceste lucrări, STB a deviat liniile de tramvai astfel:

  • Linia 1 funcționeză între terminalele „Romprim” şi „Banu Manta”, în ambele sensuri, pe următorul traseu: Şos. Olteniţei, Calea Văcăreşti, Şos. Mihai Bravu, Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta.
  • Linia 10 funcționează între terminalele „Romprim” şi „Şura Mare”, pe traseul: Şos. Olteniţei, Str. Şura Mare, cu întoarcere pe Şos. Giurgiului, Şos. Olteniţei.
  • Linia 19 va funcționează pe traseul actual între „Complex Comercial Titan” şi „Piaţa Eroii Revoluţiei”, apoi pe un traseu prelungit în ambele sensuri, pe Şos. Giurgiului, Str. Anghel Alexandru, Str. Zeţarilor, până la capătul de linie „Zeţarilor”.
  • Liniile 11 şi 35 au fost suspendate.

Pentru preluarea fluxului de călători, STB a introdus linia de autobuz 610, care trece pe la Apaca și ajunge la Banu Manta.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Europa ar putea renunţa la gazul rusesc. Negocieri avansate cu alt stat în caz de...
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
BĂRBATUL de 40 de ani, MORT în ACCIDENTUL de la GALEȘU, a PARTICIPAT la cursele...
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
E vorba despre Alexandru Arșinel! Tragedia zilei. Ce se întâmplă cu marele actor
Anunțul momentului despre alocații! Zeci de mii de copii din România sunt vizați. Se dau...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...