Falsul medic italian Matteo Politi condamnat la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare

Falsul medic italian Matteo Politi condamnat la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare
Publicat: 29/11/2022, 17:31
Actualizat: 29/11/2022, 20:05

Falsul medic italian Matteo Politi a fost condamnat marţi de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a operat 28 de persoane în mai multe clinici private, deşi nu avea dreptul să exercite profesia de doctor pe teritoriul României, relatează Agerpres

Matteo Politi a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni de înşelăciune, dar şi pentru instigare mediată la fals intelectual şi participaţie improprie la fals intelectual.

De asemenea, italianul a fost obligat de instanţă să plătească daune morale şi materiale către mai multe părţi civile, sumele fiind cuprinse între 1.000 de lei şi 11.800 de euro.

Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică fără să aibă acest drept

Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. După declanşarea anchetei, bărbatul a încercat să fugă din România, însă a fost prins în februarie 2019, într-un tren aflat în vama Curtici.

”În perioada martie 2018 – 7.12.2018, inculpatul a exercitat acte specifice profesiei de chirurg plastician-estetician asupra a nouăsprezece paciente, în cadrul unor clinici de pe raza municipiului Bucureşti. În perioada martie 2018 – 07.12.2018, inculpatul a indus în eroare nouă persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică-estetică şi de medic cu drept de practică pe teritoriul României, folosind un numele fals şi a efectuat asupra acestora acte specifice calităţii de chirurg plastician-estetician, obţinând astfel un folos patrimonial injust constând în sumele de bani achitate de paciente pentru actele medicale exercitate asupra acestora, în valoare de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de euro”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Matteo Politi a fost arestat în momentul prinderii sale în vama Curtici, în acum este în stare de libertate. Decizia instanței de a-l condamna la falsul medic la trei ani şi zece luni închisoare cu executare nu este definitivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase