Fără foie gras-ul în reşedinţele regale britanice! Regele Charles l-a interzis. Reacția PETA

Fără foie gras-ul în reşedinţele regale britanice! Regele Charles l-a interzis. Reacția PETA
Publicat: 19/11/2022, 18:16
Actualizat: 19/11/2022, 18:19

Fără foie gras-ul în reşedinţele regale britanice! Regele Charles a interzis servirea de preparate din ficat de gâscă în toate reşedinţele regale.

După acest demers al regelui marii Britanii, grupul de apărare a drepturilor animalelor Peta a precizat că a primit confirmarea că Regele Charles a interzis servirea de preparate din foie gras în toate reşedinţele regale. În semn de recunoştinţă, grupul îi trimite regelui un coş cu ”faux gras” preparat de bucătarul vegan Alexis Gauthier.

”În calitate de Prinţ de Wales, Regele Charles a eliminat din reşedinţele sale regale foie gras – un produs pentru care raţele şi gâştele sunt hrănite cu forţa până când ficatul lor se umflă de 10 ori mai mare decât dimensiunea lor naturală înainte ca animalele să fie sacrificate. Acum, Peta a primit confirmarea că politica plină de compasiune a Majestăţii Sale se extinde la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Peta, Elisa Allen.

De asemenea, regele a eliminat anterior acest pateu din reşedinţele regale, încă de când era prinţ de Wales, potrivit publicaţiei The Scotsman.

Palatul Buckingham nu a făcut comentarii, dar se înţelege că politica este în vigoare la palat de mai mulţi ani. Foie Gras poate fi importat şi vândut în Marea Britanie, dar producţia sa este interzisă.

Totodată, Peta face campanie pentru ca regele Charles să nu mai folosească hainele din blană de hermină la ceremonia de încoronare care va avea loc viitor. În schimb, apărătorii drepturilor animalelor cer ca la ceremonia să se folosească blănuri sintetice care nu afectează animalele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase