Fără nunți, botezuri și petreceri până pe 23 noiembrie. Ce restricții sunt pentru restaurante, teatre și magazine

Fără nunți, botezuri și petreceri până pe 23 noiembrie. Ce restricții sunt pentru restaurante, teatre și magazine
Sursa: Mediafax Foto
Publicat: 22/10/2021, 20:20

Numărul record al infecțiilor cu COVID-19, dar și al deceselor și al pacienților internați la ATI au impus reinstituirea carantinei de noapte în toată țara, indiferent de rata de incidență a infecțiilor cu SARS-CoV-2. Guvernul, la propunerea CNSU, a decis noi măsuri restrictive, care se vor aplica de luni 25 octombrie, pentru următoarele 30 de zile.

Restricțiile se aplică tuturor operatorilor economici care activează în domeniul comerțului și prestărilor de servicii în spații închise sau deschise, publice și private.

Barurile, cluburile și discotecile vor fi închise timp de 30 de zile, începând din 25 octombrie.

 De asemenea, sunt interzise petrecerile pentru nunți, botezuri și mesele festive.

Competițiile sportive se vor desfășura, din 25 octombrie până pe 23 noiembrie, fără spectatori.

Mitingurile și demonstrațiile pot fi organizate cu participarea a cel mult 100 de persoane și doar dacă toți participanții sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de cel puțin 10 zile sau au trecut prin boală și sunt în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării.

Restaurantele, terasele, cafenelele, mall-urile, magazinele alimentare și non-alimentare se vor închide între orele 21.00 și 05.00. În timpul carantinei de noapte sunt însă permise livrările la domiciliu.

Tot la ora 21.00 se vor închide și teatrele, cinematografele, muzeele, bibliotecile, librăriile, studiourile de producție de film și audiovizuală, școlile populare de artă și meserii.

Nici spectacolele și concertele nu mai pot fi organizate după ora 21.00, în săli sau în spații deschise.

Activitatea în sălile de sport și de fitness, la piscine interioare, în sălile de jocuri de noroc și la locurile de joacă pentru copii va fi oprită între orele 21.00 și 05.00.

Și târgurile, bâlciurile și talciocuri vor fi închise, din 25 octombrie până pe 23 noiembrie, de la ora 21.00 până la ora 05.00.

În sălile de spectacole, cinematografe, sălile de sport, muzee și bibioteci pot fi organizate și desfășurate activități până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Restaurantele, cafenelele și terasele rămân deschise până la ora 21.00, dar pot primi clienți până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

În timpul carantinei de noapte pot rămâne deschise non-stop farmaciile, benzinăriile și firmele care livrează la domiciliu.

De asemenea, restricțiile de circulație pe timpul nopții nu se aplică în cazul firmelor care transportă persoane și mărfuri.


Citește și:

Cine poate ieși din casă după ora 22.00 și ce documente trebuie să prezinte la control. De când se aplică noile restricții

Noile restricții aprobate de CNSU: Carantină de noapte, certificat verde, magazine închise la ora 21. Masca de protecție redevine obligatorie în toată țara

De unde poți descărca Declarația pe proprie răspundere dacă ești nevaccinat și te deplasezi în timpul carantinei de noapte

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase