Fetița care a murit în accidentul feroviar din Cluj a salvat patru vieți. Familia sa a fost de acord cu donarea de organe

Fetița care a murit în accidentul feroviar din Cluj a salvat patru vieți. Familia sa a fost de acord cu donarea de organe
FOTO - ISU Cluj
Publicat: 25/08/2021, 23:55
Actualizat: 26/08/2021, 00:00

Fetița de 10 ani, care a murit marți în urma accidentului feroviar din comuna clujeană Urișor, a salvat patru vieți. Familia sa a fost de acord cu donarea de organe, potrivit Observator TV. Aceasta era internată, în stare gravă, la Spitalul din Cluj Napoca.

Ea şi mama ei se aflau într-un microbuz care le aducea din Italia când au fost lovite de tren, chiar pe partea dreaptă unde se aflau cele două. Femeia – în stare critică – a murit în aceeași zi, în timp ce fetița a ajuns în comă la spital și a decedat după o săptămână, tot din cauza rănilor grave suferite.

şoferul a vrut să ocolească aglomeraţia de pe şosea, folosind un drum prin câmp. Nu s-a asigurat când a trecut calea ferată, astfel că au fost spulberaţi de tren. În urma impactului, opt oameni au fost răniţi, fiind declanşat Planul Roşu de Intervenţie.

Șoferul microbuzului (31 de ani) a fost reținut de polițiști după accident, ulterior fiind cercetat în libertate. Tragedia ar fi avut loc după ce conducătorul auto nu s-ar fi asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată.

Membrii familiei şi-au dat acordul pentru ca inima, rinichii şi ficatul fetiței de 10 ani să fie donate, astfel că destinele a patru oameni au fost schimbate.

Inima fetiţei a ajuns la un copil din Budapesta

Potrivit unui mesaj postat pe Facebook, de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac.

„Un copil de 10 ani a salvat viețile a patru semeni necunoscuți, aflați în suferință! Transplantul înseamnă VIAȚĂ! La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca o tragedie a făcut ca un copil de 10 ani să schimbe destinele a patru oameni. Astfel, prin decizia familiei greu încercate, de a dona organele copilului, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac. Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească. Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi. Intervențiile de transplant s-au realizat în cadrul celor două centre de excelență, acolo unde profesioniști dedicați au încheiat cu succes operațiile, aducând din nou bucuria de a trăi pentru trei pacienți a căror unică șansă era o intervenție de transplant hepatic sau renal. Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, intervenția de prelevare a cordului a fost realizată de echipa centrului Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viața unui alt copil. Mulțumim din suflet familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă pentru gestul plin de umanitate. Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță. DA pentru VIAȚĂ!”, a transmis Agenţia Naţională de Transplant.

Alexia şi mama ei se întorceau din Italia, când microbuzul în care se aflau a fost lovit de tren

Accidentul în urma căruia ea şi mama sa au murit s-a produs marţi, 17 august, în localitatea Urișor din Cluj. Microbuzul care le aducea din Italia către familia din localitatea Dărăbani, județul Botoșani, a fost lovit de tren. Femeia a murit în aceeași zi, în timp ce fetița ei de 10 ani, dusă în comă la spital, s-a stins după o săptămână de suferințe.

Anunțul morții copilei a fost făcut de Parohia S.Rosario din Sellia Marina, o comună aflată în provincia Catanzaro, regiunea Calabria, Italia, acolo unde locuiau împreună cu familia Rodica Antonesei, de 40 de ani, şi fiica ei, Alexia, în vârstă de 10 ani.

„Dorim să ne amintim de tine cu această imagine din zilele lipsite de griji ale Grest 2021, unde ai primit printre altele sacramentul primei spovedanii, și suntem siguri că acum ești fericită în ceruri, alături de scumpa ta mamă Rodica. Sellia Marina va fi recunoscătoare familiei voastre minunate pentru viața exemplară trăită printre noi. Mulțumim familiei Antonesei”, au transmis pe Facebook reprezentanţii Parohiei din din Sellia Marina.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață