Fetița de 12 ani din Ștefăneștii de Jos a născut un băiețel după viol. Primarul a fost ridicat după trei ani de la comiterea faptei

Fetița de 12 ani din Ștefăneștii de Jos a născut un băiețel după viol. Primarul a fost ridicat după trei ani de la comiterea faptei
Primarul Robert Ștefan este acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu o fetiți de 12 ani/Sursa foto/Facebook
Publicat: 10/06/2021, 17:06
Actualizat: 10/06/2021, 18:57

Primarul din localitatea ilfoveană Ștefăneștii de Jos este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea că ar fi violat o fetiță în vârstă de 12 ani, împreună cu alți doi bărbați, într-o baracă de pe malul bălții pe care o deține în comuna Dascălu. În urma violului, copila a rămas însărcinată și a născut un băiețel.

Cu toate că reprezentanții maternității au anunțat autoritățile, dosarul a fost abandonat imediat, iar timp de trei ani a zăcut în sertarele polițiștilor și a fost trecut, cu încuviințarea procurorilor, în așa-numita evidență pasivă.  Cei trei suspecți de viol au fost ridicați de acasă abia după ce ancheta a fost preluată de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.

Primarul Robert Ștefan a fost ridicat cu mascații și dus la audieri, alături de alți doi bărbați, după ce polițiștii și procurorii ilfoveni au stabilit că, în urmă cu trei ani, ar fi violat o fetiță în vârstă de 12 ani. Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că în primăvara lui 2018, într-o seară în care primarul Ștefan se afla la o petrecere organizată pe malul lacului pe care îl administrează în Dascălu, doi cunoscuți au adus o fetiță care era bătută și fusese deja violată. Cu toate că era foarte speriată și plângea, primarul ar fi siluit-o, la rândul lui, iar chinurile fetei s-ar fi repetat de mai multe ori.

Incidentul a rămas fără urmări până când, în noiembrie 2018, fata a ajuns în travaliu în camera de gardă a unui spital bucureștean. În ziua internării avea 13 ani, 7 luni și 27 de zile.  Aceasta a dat naștere atunci unui băiețel sănătos, iar angajații unității medicale au anunțat Poliția, pentru a se verifica în ce condiții a rămas însărcinată minora.

Tatăl fetiței a încercat să ascundă incidentul

Sursele citate au menționat că, în cele din urmă, sesizarea ar fi ajuns pe masa polițiștilor din comuna Dascălu, iar apoi la Otopeni. Cercetările băteau pasul pe loc când, un an mai târziu, o asistentă socială din cadrul Primăriei Dascălu a ajuns acasă la familia fetei, după ce unul dintre frații ei se electrocutase. Cu această ocazie, a aflat și ea că fata de 13 ani a devenit mămică, însă tatăl acesteia a spus că Poliția a fost deja notificată și își asumă creșterea nepotului.

După încă doi ani, când nimeni nu se mai aștepta, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au făcut percheziții la adresele celor trei suspecți, dar și la sediul Primăriei din Ștefăneștii de Jos și au ridicat cinci persoane, pentru comiterea infracțiunilor de act sexual cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult