Fiecare elev sau student din Marea Britanie va fi testat periodic. Ce se va întâmpla în cazul celor infectați cu Covid-19

Fiecare elev sau student din Marea Britanie va fi testat periodic. Ce se va întâmpla în cazul celor infectați cu Covid-19
Publicat: 03/09/2021, 10:56

Fiecare elev sau student va fi testat de două ori la întoarcerea la școalăDupă aceea, elevilor li se va cere să se testeze de două ori pe săptămână, până la sfârșitul lunii septembrie. Părintii ar trebui să se asigure că elevii sunt testați în mod regulat împotriva Covid-19, a declarat secretarul Educației Gavin Williamson

Guvernul încearcă să își convingă părinții, elevii de liceu și studenții să ia parte la tesarea  asimptomatică Covid-19 voluntară, pe fondul temerilor că revenirea la cursuri în Anglia, în septembrie, ar putea conduce la un nou val de infecții., în special din cauza răspândirii variantei Delta.

Ce se întâmplă dacă un elev este infectat cu Covid-19

Oricare dintre elevii care este testat pozitiv  Covid-19 va fi rugat să facă un test PCR și să se autoizoleze până când obține rezultatul. Dacă testul este negativ, este liber să se întoarcă la școală. Dacă este infectat cu Covid-19, va trebui să se izoleze.

Dar copiii de vârstă primară

Testele Covid-19 nu sunt recomandate copiilor de vârstă primară, așa că, dacă cineva testează pozitiv, cel mai probabil va fi făcut un test PCR după ce a prezentat simptome Covid sau pentru că cineva din gospodăria lor are Covid. În acest caz, va trebui să se izoleze.

Ce se întâmplă dacă există un focar Covid-19

Ultimele îndrumări din partea Departamentului pentru Educație avertizează că, în unele zone, „poate fi necesară reintroducerea restricțiilor pentru o perioadă temporară, pentru a reduce riscul de infectarel între grupuri”.

„Cadrul de urgență” al DfE enumeră alte măsuri care ar putea fi puse în aplicare pe fondul focarelor – care vor fi gestionate de autoritățile locale, directorii echipelor de sănătate publică și de protecție a sănătății.

Acestea includ teste suplimentare, reintroducerea măștilor faciale în școlile secundare și limitarea vizitelor educaționale rezidențiale sau a spectacolelor live.

Dacă numărul de cazuri pozitive „cresc substanțial”, atunci școlilor li se poate cere să ia „măsuri suplimentare”.

Pe lângă consolidarea măsurilor de testare, igienz și ventilația trebuie luate ia în considerare:

  • dacă s-ar putea desfășura activități în aer liber, inclusiv exerciții, adunări sau cursuri
  • modalități de îmbunătățire a ventilației în interior, unde acest lucru nu ar avea un impact semnificativ asupra confortului termic

În majoritatea cadrelor educaționale, această „acțiune suplimentară” va fi declanșată odată cu atingerea oricăruia dintre aceste praguri – fie cinci copii, elevi, studenți sau personal, care probabil s-au testat pozitiv într-o perioadă de 10 zile; sau când cifra echivalează cu 10%.

O serie de țări, inclusiv Statele Unite, Germania, Austria și Regatul Unit, au decis că vârstnicii sau persoanele cu probleme medicale vor primi doza a treia de ser anti COVID. Unele țări europene renunță la o parte din restricții, iar altele, cum e Italia, impun certificatul COVID în tot mai multe domenii.