EXCLUSIV | Fiul unui om de afaceri din Pipera, judecat după ce a spart opt vile de lux. Provenit dintr-o familie foarte bogată, băiatul a recunoscut că fură din plăcere

EXCLUSIV | Fiul unui om de afaceri din Pipera, judecat după ce a spart opt vile de lux. Provenit dintr-o familie foarte bogată, băiatul a recunoscut că fură din plăcere
Wael Dabab/sursa/Facebook
Publicat: 22/07/2022, 16:52
Actualizat: 22/07/2022, 17:30

Fiul unui om de afaceri din Pipera a fost trimis în judecată după ce a spart opt vile din vecinătatea casei părinților săi. Cu toate că provine dintr-o familie care deține o avere considerabilă, tânărul a fost arestat deja de mai multe ori, încă din perioada în care era minor, pentru spargeri de locuințe și furturi de mașini.

Încă de când era mic, Wael Dabab ar fi fost copilul problemă al familiei sale, originare din Orientul Mijlociu. Inițial, Wael ar fi început să fure bani de la tatăl său, un respectat om de afaceri stabilit în Pipera. Ulterior, devenit adolescent, băiatul a început, undeva în cursul anului 2017, să spargă vilele vecinilor și chiar să fure mașini, în condițiile în care s-a dovedit că a furat inclusiv un autoturism BMW.

Prins de  anchetatori, acesta a fost pus sub acuzare. Minor fiind, a revenit, însă, repede în casa părinților săi. Ca și cum nu ar fi învățat nimic din greșelile trecutului, Wael Dabab a continuat să spargă locuințe. Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că Dabab își punea masca medicală, în condițiile în care era încă plină pandemie, lua o pereche de mănuși și pleca la furat.

Poreclit „Hoțul bogătașilor”

Tânărul nu își făcea niciodată un plan și nu avea scule specifice spărgătorilor. Acesta își punea doar mănușile și intra acolo unde considera că poate să fure. Din acest motiv, numărul spargerilor este, spun anchetatorii, substanțial mai mic decât cel al furturilor.

De altfel, conform surselor citate, acolo unde putea să fure, Dadab lua cu el doar lucruri de mici dimensiuni, multe fără valoare, chiar dacă, în general, se orienta către bani, ceasuri și bijuterii. Ulterior, hoțul se ducea într-o sală de jocuri situată în apropiere de vila părinților săi, unde nu se lăsa până nu pierdea toată prada la păcănele.

Prins de polițiștii ilfoveni, Wael Dabab și-ar fi recunoscut faptele și ar fi explicat anchetatorilor că, deși are tot ce-i trebuie de la tatăl său, nu se poate abține să nu fure. Recidivist, acesta s-a întors în arest, iar la data de 17 iulie a fost trimis în judecată de procurorii ilfoveni.

Conform anchetatorilor, toate cele opt victime ale lui Dabab sunt oameni de afaceri prosperi, astfel că tânărul a fost poreclit și „Hoțul bogătașilor”.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase