Prefecții și subprefecții USR PLUS nu își depun demisiile. Alin Stoica, trimisul Guvernului în Capitală: „Ne continuăm activitatea până se va decide altceva”

Prefecții și subprefecții USR PLUS nu își depun demisiile. Alin Stoica, trimisul Guvernului în Capitală: „Ne continuăm activitatea până se va decide altceva”
Alin Stoica, prefectul USR PLUS al Bucureștiului / Sursa: Alexandra Pandrea
Publicat: 08/09/2021, 10:01

Spre deosebire de un șef și colegii din Cabinetul Orban, reprezentanții USR PLS ai Guvernului în teritoriu nu își depun mandatele. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, și alți colegi din județe unde sunt în funcții de prefecți și subprefecți de la USR PLUS au anuțat că își îndeplinesc funcțiile „până când se va decide altceva”.

Cei șase mininiștri ai USR PLUS și-au depus, marți, demisiile, dar gestul lor nu este replicat la nivelul trimișilor Guvernului în terioriu, după cum au anunțat reprezentanții foomațiunii. De altfel, demisiile depuse încă nu au un efect, în sensul că premierul Florin Cîțu a anunțat că încă analizează situația politică înainte de a a lua act de ele și de a propune președintelui interimari.

Un răspuns similar a dat și când a fost întrebat dacă demite secretarii de stat ai formațiunii cu care a semnat, în decembrie, acordul de guvernare și care i-a retras susținerea politică, depunând chiar o moțiune împotriva Cabinetului lui: „Când voi lua o decizie în acest sens, o să vă anunț. Eu, în continuare, repet, mizez pe o guvernare de drepta în România”.

Cei șase ministri ai USR PLUS și-au depus demisiile, marți, la cabinetul premierului așa cum au anunțat luni seara, după eșecul ședinței cu numărul trei a Birourilor permanente reunite ale Parlamentului convocată pentru discutarea calendarului moțiunii de cenzură depuse, vinerea trecută. împreună cu AUR împotriva Guvernului Cîțu. Nici marți nu a fost cvorul, iar liderii celor două camere ale Parlamentului au informat Executivul cu privire la moțiune.

Ionuș Moșteanu: „Ăsta nu este guvernul lui Florin Cîţu”

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, liderul aș deputaţilor, a declarat marţi că membrii de partid care ocupă funcţii în eşalonul doi al Guvernului nu îşi vor da demisia. „Colegii mei rămân acolo. Ăsta nu este guvernul lui Florin Cîţu. Florin Cîţu a fost pus să îl conducă, să administreze acest guvern de coaliţie. A dovedit că nu poate, însă nu este guvernul dânsului. Colegii mei rămân acolo. Dacă vrea să îi dea afară, să îi dea afară. La câte abuzuri a făcut Florin Cîţu în perioada asta, nu m-ar mira să mai facă încă unul”, a spus Moşteanu la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Prefecții și subprefecții își văd de treabă până la noi decizii, care pot veni ori de la partid, ori de la cabinetul premierului.

„Nu. Noi ne continuăm activitatea până se va decide altceva. Nu există alte informații, doar lucrurile care se vehiculează în presă. Ne continuăm activitatea absolut în mod normal, fără niciun fel de impediment”, a comentat Alin Stoica, prefectul USR PLUS al Bucureștiului, citat de G4Media.

Subprefectul USR PLUS din Sibiu, Laurențiu Theodoru, a anunțat luni că, pentru moment, coaliția PNL – USRPLUS – UDMR continuă să existe, iar funcționarii vor continua să-și desfășoare activitatea pe ntru implementarea programului de guvernare. „Nu, nu ne vom da demisia. Deocamdată alte comentarii nu pot să fac decât că suntem în coaliție, în cadrul programului de guvernare și al acordului de coaliție. Asta există. Faptul că colegii mei și-au dat demisia, vicepremierul Dan Barna și cei cinci miniștri alături de ministrul destituit, faptul că s-au retras din guvern, este in cauza premierului Florin Cîțu”, a declarat Laurențiu Theodoru, citat de Turnul Sfatului.

Potrivit subprefectului sibian, actuala criză politică este doar o problemă care se discută la nivel național. Toți ceilalți colegi care sunt în administrație își văd în continuare de treabă pentru că noi am fost numiți aici pe bază de contrat, al unui program de coaliție pe care îl aplicăm. Așa cum am fost numiți prin hotărâre de guvern, putem fi și destituiți prin hotărâre de guvern”, a mai spus subprefectul de Sibiu.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult