Florin Cîțu, despre raportul Ministerului Sănătății: Între Corona Forms și INS există o compatibilitate de peste 90%

Florin Cîțu, despre raportul Ministerului Sănătății: Între Corona Forms și INS există o compatibilitate de peste 90%
Publicat: 14/05/2021, 12:05

Prim-ministrul a vorbit  despre raportul publicat, vineri, de Ministerul Sănătății, subliniind că între cele două platforme există o compatibilitate de 90%. Ministerul Sănătății a publicat, vineri dimineață, raportul integral privind raportarea deceselor COVID-19 în România. 

Premierul Florin Cîțu a scris, în cursul zilei de joi, pe pagina sa de Facebook că i-a cerut ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, să prezinte public raportul privind decesele provocate de COVID-19.

El susține că o astfel de măsură ar duce la mai multă transparență în ceea ce privește managementul crizei provocate de pandemie.

„Am spus și ieri. Doamna ministru a prezentat raportul. Inteleg că e nevoie de mai multe infomtii.

Între Corona Forms și INS există o compatibilitate de peste 90%

Trebuie să vedem de ce a existat această diferența, care există în toate statele membre. Sunt sigur că doamna ministru va prezenta de fiecare dată informațîi noi”.

Ce arată documentul

Documentul arată că în platforma Corona Forms au fost raportate în 2020 un total de 16.120 de decese de COVID-19, iar în platforma în Alerte.ms.ro 18.988. Până la 31 martie 2021 însă, diferențele de raportare se măresc consistent: 31.132 de decese raportate în Alerte.ms.ro și 23.931 în Corona Forms.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, prezentase în urmă cu o zi, într-o conferință de presă, date din raport, însă documentul nu fusese făcut public integral.

Citește mai mult:  Ministerul Sănătății a publicat raportul privind morții de COVID-19. Diferență de peste 7.000 de decese între cele două platforme de raportare , până la 31 martie – DOCUMENT

Ministrul Sănătății: Diferențe de raportare a deceselor COVID există de la începutul pandemiei

Ministrul Sănătății a prezentat joi raportul privind diferențele de raportare a deceselor de COVID-19, după ce a declarat că s-ar putea să nu ştim niciodată câte persoane au murit din cauza acestei boli.

Mihăilă a spus că în anul 2020 au fost înregistrate 26.106 decese cu asociate COVID-19.

Florin Citu a făcut declarații, vineri, de la Suceava, după ce a vizitat primul centru drive thru de vaccinare.

Pe agenda premierului apare o vizită la Centrul de vaccinare din Spitalul orășenesc Gură Humorului,  la prezentarea proiectelor A7, A8 și proiecte de investiții ale Consiliului Județean Suceava, precum și o intâlnire cu reprezentanții sectorului HORECA