Florin Cîțu: „Vreau ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică”. Concluzia discuțiilor de la Guvern – VIDEO

Florin Cîțu: „Vreau ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică”. Concluzia discuțiilor de la Guvern - VIDEO
Florin Cîțu / Sursa: Guvernul României
Publicat: 20/08/2021, 11:50
Actualizat: 20/08/2021, 12:52

Premierul Florin Cîțu, ministrul Educației și ministrul Sănătății au anunțat, vineri, în urma unei ședințe de lucru, că au agreat ca anul școlar 2021 – 2022 să se deschidă cu prezența fizică a copiilor în unitățile de învățământ, în interiorul cărora ar urma să fie în continuare obligați să poarte mască, dar și cu festivități. Sub rezerva validării de către CNSU, școlile ar urma sa fie închise doar după depășirea pragului de incidență de 6 la mia de locuitori, în anumite condiții.

„Pregătim începerea anului școlar. Am avut două lucruri de spus și rămîn ferm pe acestea: Vreau ca anul acesta anul acest anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică”,a declarat Florin Cîțu.

„Avem tot ceea ce ne trebuie ca anul acesta școlar să începem cu prezență fizică și să rămânem cu prezență fizică. Am trecut prin mai multe, am învățat mult, dar anul trecut nu aveam vaccin. Am spus tuturor celor din această întâlnire că e important pentru mine, după discuțiile cu specialiștii asupra impactului e care l-a avut anul trecut asupra elevilor. Nu aș vrea să mai trecem prin acea situație și vom face tot ce este posibil ca anul școlar să rămână cu prezență fizică”, a declarat premierul.

În plus, Florin Cîțu a spus că a cerut ca festivitățile de începere a anului să fie organizate cât mai aproape de normalitate.

„Știu că este complicat, dar am încredere că vom găsi ceșle mai bune soluții pentru că este un moment important în vuiața fiecărul elev și aș vrea să ne bucurăm împreună de această zi”, a afirmat premierul.

„Eu mi-am exprimat, ca de fiecare dată, opinia că nu doar persoanalul din sistemul medical, dar și din învățământ – șiaș spune și mai departe, cel din MAI și MApN și din sistemul public – trebuie ori să se vaccineze ori să avem această variantă cu testarea. Nu putem să mergem mai departe așa cum am mers până acum șie important să se știe acest lucru. E opinia mea și vom găsi soluțiile cele mai bune”, a spus Cîțu.

Premierul a afirmat că nu s-a renunțat la varianta în care personalul medical trebuie testat.

Declarațiile au fost făcute la finalul ședință de lucru pe tema vaccinării copiilor, la care a participat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), Adriana Pistol și consilierul prezidențial Ligia Deca.

După discuțiile cu premierul, cu ministrul Educației, reprezentanți INSP, CNCAV și ai Administrației Prezidențiale, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că masca rămâne obligatorie în școli, după 13 septembrie.

„Prioritatea tuturor este mențiunerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posibilității de învățământ în format fizic. De asemenea, însă, trebuie să avem în vedere că acestor copii care merg la școală trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil. Din acest motiv, purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste 6 ani, purtarea măștii în spații deschise însă nu va mai fi considerată obligatorie”, a spus Ioana Mihăilă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că toți participanții la discuție au agreat, sub rezerva validării la nivel CNSU, ca școlile să fie deschise până la pragul de incidență de 6 la mia de locuitori.

Tags:
Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A găsit o cameră ascunsă în casa străbunicii. Ireal ce a descoperit înăuntru
FOTO. Imaginile momentului cu Mădălina Ghenea! Ce a făcut în loja iubitului bulgar, alături de...
VIDEO „S-a dus la fund”. O blindată Piranha a Armatei Române s-a scufundat în Dunăre...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Un şofer a încercat să fenteze coloana la graniţa cu Bulgaria. "Ia-o înapoi! Crezi că...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
10 mașini ce nu ar trebui să le cumperi niciodată la mâna a doua. Care...
VIDEO |Moarte tragică pentru un pilot român. Bărbatul s-a prăbușit cu planorul duminică seara
„Este ca un vierme de care nu scapi niciodată” Boala cu care Adrian Despot se...
BANCUL ZILEI. Vine Bulă acasă, iar Bubulina îl cercetează atent. Culmea, niciun fir de păr...
Baraj imens pe râul Nipro, lângă Herson, aruncat în aer. Rusia şi Ucraina se acuză...
Primele declarații ale lui Șerban Copoț și ale magicianului Robert Tudor, după bătaia de la...
Supa MINUNE care PREVINE DIABETUL! INGREDIENTUL vedetă este chiar...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ADIO, MIHAI MĂLAIMARE! Marele actor al României a…
Bobonete s-a umplut de bani. Afacerile care l-au îmbogățit
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Ce se întâmplă cu familia Vulpiței și a lui Viorel Stegaru. Zvonurile care circulă prin...