Ministrul Educației: „Școlile trebuie să se deschidă primele și să se închidă ultimele”. Care este pragul de la care copiii ar urma să stea acasă

Ministrul Educației: „Școlile trebuie să se deschidă primele și să se închidă ultimele”. Care este pragul de la care copiii ar urma să stea acasă
Publicat: 20/08/2021, 12:39

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, după ședința cu premierul, ministrul Sănătății, conducerea CNCAV, CNSCBT și reprezentanți ai Palatului Cotroceni privind situația deschiderii școlilor, că s-a agreat, sub rezerva validării în CNSU, ca școlile să rămână deschise până la pragul de incidenți de 6 la mia de locuitori.

Sorin Cîmpeanu a declarat că s-a decis ca școlile să fie deschise în fornat fizic până la pragul de 6 la mie.

„Practic, toți participanții la discuție am agreat că școlile trebuie să se deschidă primele și să se închidă ultimele. Din această perpectivă am agreat, sub rezerva validării la nivel CNSU, că vom ține școlile deschise până la pragul de 6 la mie”, a spus ministrul Educației.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, peste pragul de 6 la mie, apar o serie de condiții privitoare la funcționarea unităților de învățământ.

„Aceste condiții nu vor dezavantaja persoanele vaccinate (sic! – nevaccinate), fie că vorbim de elevi cu vârsta peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice, dar vor pune în evidență beneficii din această perspectivă pentru elevii și profesorii care sunt vaccinați. Peste pragul de 6 la mie lucrurile se vor întâmpla separat în funcție de vârstă, de specificul activității, iar la carantină, sigur că da, se oprește întreaga activitate. Eu personal îndrăznesc să sper că nu vom ajunge la pragul de 6 la mie, deci vom putea menține toate școlile deschise”, a spus ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a spus că a propus și s-a agreat ca școlile să rămână deschise până la atingerea acestui prag, de 6 la mie, „pentru că oricum copiii circulă și este de preferat să o facă într-un mediu controlat. Și va trebui să ne asigurăm că regulile se respectă în școli, foarte riguros”, și pentru a nu fi pierderi educaționale.

Declarațiile au fost făcute la finalul ședință de lucru pe tema vaccinării copiilor, la care a participat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), Adriana Pistol și consilierul prezidențial Ligia Deca

Cu această ocazie, premierul Florin Cîțu a spus că vreau ca anul acesta anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică, iar festivitățile să fie organizate cât mai aproape de normalitate.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, tot cu această ocazie, că prioritatea tuturor este mențiunerea școlilor deschise și că portul măștii în școală rămâne obligatoriu, în spațiile închise, pentru copiii de peste 6 ani.

În privința acordării voucherelor pentru vaccinarea cu schemă completă și pentru copii, ministrul Sănătății a spus că nu s-a discutat o condiție de vârstă la nivelul Guvernului.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă