Fostul fotbalist Constantin Bosânceanu a murit la 54 de ani

Fostul fotbalist Constantin Bosânceanu a murit la 54 de ani
Fostul fotbalist Constantin Bosânceanu a murit la 54 de ani / Foto: digisport.ro
Publicat: 01/01/2021, 11:38

Doliu în lumea sportivă, chiar la început de an! Fostul fotbalist Constantin Bosânceanu a murit la doar 54 de ani.

Vestea tristă a fost dată de conducerea echipei de fotbal Foresta Suceava, acolo unde a lucrat și s-a retras din fotbal, scrie b1.ro.

Fostul fotbalist Constantin Bosânceanu „Boxeru”, membru al staff-ului Forestei, a murit, în noaptea de joi spre vineri, la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Miercuri, la stadion, „Boxeru” se simțea rău și a plecat imediat la spital.

„A plecat un om de mare calitate și unul dintre jucătorii de bază ai marii echipe Oțelul Galați din anii ‘90. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Rămas bun, Boxere”, a scris Mihai Stoica, managerul FCSB, pe Facebook.

Pe vremea când era conducător la Oțelul Galați, Bosânceanu era om de bază al echipei.

Cine a fost Constantin Bosânceanu

Născut la 26 august 1966, a fost unul dintre cei mai apreciați fundași care a jucat și la Botoșani.

În cariera sa, Bosânceanu a lucrat la mai multe echipe care au activat la Suceava, iar în 2015, când era magazionerul echipei Rapid CFR Suceava, a fost supus unei intervenții chirurgicale la şold, care ar fi lăsat urme.

Bosânceanu, poreclit în lumea fotbalului „Boxeru”, a evoluat în cariera sa pentru Bucovina Suceava, Oţelul Galaţi, Rocar Bucureşti, Vega Deva şi Unirea Botoşani. În vremea când era conductător la Oțelul Galați, Bosânceanu era om de bază al echipei de la Dunăre. A jucat 64 de meciuri pentru Oțelul Galați în anii ”90. Cu el în echipă, Oțelul a terminat campionatul de două ori pe locul patru și a evoluat în Cupa UEFA. Bosânceanu se înscrie astfel alături de oameni precum Mihai Guriţă sau Dorin Semeghin în galeria jucătorilor născuţi în zona Sucevei, dar care au scris istorie pentru Oţelul Galaţi.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult